Fanoušek vytvořil Djokovičovu sochu. Ten mu splnil sen

- Filip Lefenda

Fantastický začátek sezóny má za sebou Novak Djokovič. Srb nejprve dovedl svou zemi k triumfu na premiérovém ATP Cupu, na němž neprohrál ani jeden ze šesti zápasů. Následně nenašel přemožitele ani na úvodním grandslamu. Po triumfu na Australian Open se navíc posunul na první místo v žebříčku ATP. Tyto úspěchy nenechaly chladným mladíka jménem Geoffrey Guo. Čínský fanoušek vymodeloval hráčovu bustu.

„Socha je pro mého idola Novaka Djokoviče. Pojmenoval jsem ji „The King (Král)“. Je na počest tvých skvělých úspěchů: 8 titulů z Australian Open, 17 grandslamových a návrat na post světové jedničky. To „není špatné“. Snad se ti bude líbit. Přeji hodně štěstí,“ napsal Guo srbské legendě vzkaz k fotografii svého díla, kterou zveřejnil na Instagramu.

Za svůj umělecký výtvor následně sklidil celou řadu uznalých vzkazů, jedem mu ale téměř vyrazil dech. „Úžasné! Děkuji, Goffrey!“ sdílel mladíkovu fotografii na Instagramu sám Djokovič.

„Nemůžu uvěřit svým očím!“ reagoval překvapený fanoušek. „Splnil se mi sen. Nikdy jsem nemyslel, že se fotka dostane až k tobě,“ přiznal Číňan.

„Bylo mi ctí udělat ti sochu. Opravdu doufám, že letos vyhraješ všechny grandslamy! Hlavně buď zdravý. Hodně štěstí tobě i tvé rodině!“ dodal mladý výtvarník, jenž pomocí umění bojuje i proti předsudkům spojeným s epidemií koronaviru. „Prožíváme těžké časy. Nepřítel ovšem není Číňan, ale virus,“ upozornil.