WTA

Rozhodnuto! Clijstersová potvrdila brzký návrat na okruh

- Radek Štohl

Bývalá nejlepší hráčka světa Kim Clijstersová se při svém prvním turnaji po návratu ukáže v Dubaji. Šestatřicetiletá Belgičanka se na lukrativní destinaci představí poté, co přijala divokou kartu od pořadatelů. Podnik WTA se rozjede 17. února, skončí posledním dnem měsíce.

První zmínky o comebacku padly v polovině loňského září. Čtyřnásobná vítězka grandslamové dvouhry se nejprve hodlala vrátit již letos v lednu, vše se ale muselo odložit kvůli problémům s kolenem. Podle nejnovějších zpráv to ale vypadá, že komplikace mizely.

Na začátku února se dokonce připravovala s belgickým fedcupovým týmem, v němž nechyběla ani světová devatenáctka Elise Mertensová, která svoji krajanku pořádně vychválila. „Měla jsem co dělat, abych se s Kim udržela ve výměně,” nechala se slyšet Mertensová uprostřed týdne.

Také působení u ženského národního týmu Clijstersové pomohlo učinit dřívější návrat na kurty. Ačkoliv se měla ukázat až na březnovém turnaji v mexickém Monterrey, do soutěžního kolotoče se rozhodla vrátit o pár týdnů dříve. Konkrétně v Dubaji. 

„Jsem velmi nadšena, že se můžu zpátky objevit na tenisovém kurtu. Tento turnaj slaví své výročí (letos se pořádá 20. ročník). Je to pro mě o to větší pocta, že comeback učiním právě zde. Nemůžu se již dočkat návratu k této milované hře. Podpora, kterou jsem od svého oznámení obdržela, je naprosto ohromující," stojí na stránkách WTA prohlášení Clijstersové.

Dvacátý ročník Dubai Duty Free Championships se tak může těšit na pořádně našlapané startovní pole. Nebude v něm chybět vítězka Australian Open Sofia Keninová, objev loňské sezóny Bianca Andreescuová, obhájkyně titulu Belinda Bencicová, Karolína Plíšková nebo Elina Svitolinová, která přijala divokou kartu. Kvůli problémům s pravým chodidlem se naopak musela odhlásit světová jednička Asleigh Bartyová.