Clijstersová ladí formu s belgickým fedcupovým týmem. Krajanku její forma uhranula

- Jan Havlovic

Comeback Kim Clijstersové se blíží a bývalá světová jednička se intenzivně snaží dostat do ideální formy. Šestatřicetiletá tenistka trénuje v tomto týdnu s belgickým fedcupovým týmem v Kortrijku. Podle Elise Mertensové, belgické jedničky, je její krajanka na návrat na okruh parádně připravena. „Měla jsem co dělat, abych se s Kim udržela ve výměně,” žasla světová devatenáctka.

Kapitán belgického týmu Johan Van Herck si dokonce pohrával s myšlenkou, že by šestatřicetiletou maminku tří dětí nominoval již pro střetnutí s Kazachstánem. Možnost povolat legendu belgického tenisu ale zřejmě využije až pro případný dubnový finálový turnaj. 

„Byla tu i možnost, že bych Kim nominoval do týmu. Rozhodli jsme se, že s námi bude zatím jen trénovat. Chce být v pořádku na první turnaj v Monterrey,“ vysvětluje šéf belgické lavičky. 

Tréninky s čtyřnásobnou grandslamovou vítězkou mají nicméně na nominované členky týmu velmi pozitivní vliv. Belgická jednička Elise Mertensová nad formou své slavnější krajanky doslova žasla. „Kim to na mě pálila opravdu tvrdě. Musela jsem se hodně snažit, abych se s ní udržela ve výměně,“ vyprávěla světová devatenáctka novinářům. 

„Její úroveň hry je výborná. Těším se na další tréninky s ní,“ dodala Mertensová, která by měla být ve víkendovém střetnutí s Kazachstánem belgickou jedničkou. 

Clijstersová se měla na okruh WTA vrátit již v lednu, ale zraněné koleno její comeback odložilo. Obnovenou premiéru si tak prožije až v březnu na turnaji v mexickém Monterrey, potvrdila také účast v Indian Wells a Charlestonu.