VIDEO: Fedcupové dojetí. Fanoušci zpříjemnili krajance jubileum překvapením na kurtu

- Filip Lefenda

Zatímco Světová skupina Fed Cupu začíná kvalifikací až dnes, v nižších patrech se již zápolí. O postup z euro-africké zóny usiluje silná Ukrajina vedená světovou čtyřkou Svitolinovou a talentovanou Jastremskou. Pozornost na sebe ale přitáhla po čtvrtečním měření sil s Bulharskem jiná žena.

Do závěrečné čtyřhry nastoupila po boku zkušené krajanky Curenkové Katarina Zavacká, která den před zápasem oslavila jubilejní dvacáté narozeniny. A na ty nezapomněl ani hlouček věrných ukrajinských příznivců, kteří přicestovali své reprezentantky do estonského Tallinu, kde se celá skupina odehrává, podpořit.

Ti přichystali čerstvé dvacátnici po vítězném deblu překvapení. Dojaté Zavacké, aktuálně 103. hráčce světa, fanoušci zazpívali populární narozeninovou píseň „happy birthday“ a předali dárky v podobě květiny a plyšového medvěda.

Ukrajina vstoupila do dění ve skupině A výhrou 3:0 nad Bulharskem, kterému nepovolila ani sadu. Další krok k vytoužené baráži může parta okolo Svitolinové učinit v pátek, kdy bude plnit roli velkých favoritek proti Chorvatsku.

Kompletní výsledkový servis z letošního Fed Cupu naleznete zde.