Totální výbuch! Kazach na setbol zapodával spodem, poté selhal

- Radek Štohl

Terčem vtípků se v posledních dnech stal Alexandr Bublik. Nadějný kazašský tenista v osmifinále turnaje ATP v Montpelier chtěl favorizovaného Davida Goffina překvapit servisem spodem, na setbol mu ovšem tento tah vůbec nevyšel. Následně přišel o dva fiftýny a s podnikem se rozloučil.

Bublik se řadí k největším nadějím mužského tenisu. Bývalý devatenáctý junior světa, který do roku 2016 reprezentoval Rusko, se aktuálně nachází na čtyřiapadesáté příčce žebříčku dvouhry. Nejvíce o sobě dal vědět ve čtyřhře letošního Australian Open, na kterém společně s krajanem Michailem Kukuškinem došli až do semifinále.

Skvělou formu si Bublik chtěl přenést do francouzského turnaje v Monteplier, kde v úvodním kole singlu vyřadil Henri Laaksonena. V dalším zápase se utkal se druhým nasazeným Davidem Goffinem, s Belgičanem prohrál úvodní sadu 3:6. V následujícím dějství se došlo až do zkrácené hry.

V tiebreaku dvaadvacetiletý hráč vedl 6:4 a celkově měl pět setbolů. Po čtyřech nevyužitých příležitostech tak zkusil na zkušenějšího soupeře vytasit nečekaný trik v podobě druhého podání spodem. Nejenže Bublik tento míček nezvládl, vzápětí vytvořil dvojchybu a v poslední výměně duelu se dopustil velké nevynucené chyby za základní čáru.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Live by the underarm serve, die by the underarm serve ?‍♂️ . #tennis #tennistv #sport #instasport #instatennis #bublik #montpellier

Příspěvek sdílený Tennis TV (@tennistv),Úno 6, 2020 v 8:14 PST