WTA

Siniaková před Petrohradem: o návštěvě dědy, jídle babičky a srazu rodiny

- Radek Štohl, Marek Bartošík

Kateřinu Siniakovou příští týden čeká specifický turnaj. Počtvrté v kariéře se představí v ruském Petrohradu, kde se tak trochu může cítit jako doma. Ačkoliv se narodila v Hradci Králové, její kořeny sahají právě do mocného Ruska. Zásluhou otce Dmitrije.

Charismatický muž pochází z Moskvy, sám se zviditelnil jako podnikatel, boxer a také tenisový trenér své dcery. S maminkou Hankou se podílel na výchově grandslamové šampionky, kterou společně naučili ruštinu. Rovněž kvůli tomu, aby minimálně jednou za čas mohla komunikovat se svými příbuznými, což platí také o jejích prarodičích. 

„V Petrohradu se děda vždy přijede podívat. Když jdeme za babičkou, vždycky je plný stůl. Já nic nezvládám, chci jen pelmeně a palačinky. Je to tam super, nejlepší je vidět se s rodinou a s malýma prckama – sestřenkou a bratrancem," rozpovídala se třiadvacetiletá hráčka.

Známé tváře by Siniaková měla znovu vidět během následujících dní, kdy si zahraje na podniku St. Petersburg Ladies Trophy. „Těším se, mám to tam ráda. Vždycky je to super, mám spoustu fanoušků. Netenisově jsem tam bohužel nebyla, není čas. Bylo by fajn, kdyby se hrálo v létě, protože je to tam krásné," pokračovala čtvrtfinalistka z roku 2018.

Zatímco petrohradské prostředí poznala jen díky tenisovým povinnostem, rodné město svého otce, Moskvu, navštívila i za jiným účelem. 

„Ale to už je taky hrozně dávno," přiznává. „Jelikož je turnaj v Moskvě na konci sezóny, většinou tam zůstanu a dám si volno, protože nikam nespěchám. Pokud to jde dobře, jedu ještě na Turnaj mistryň, který je ale po určité pauze. Petrohrad však navazuje," dodala aktuálně devětapadesátá hráčka žebříčku dvouhry.