WTA

Paráda! Češky se dočkaly prestižních nominací

- Radek Štohl

Skvělé výsledky vynesly Češkám nominace za měsíc leden. Karolína Plíšková bude o přízeň fanoušků bojovat za Hráčku měsíce, Barbora Strýcová se pokusí zaujmout za deblové výkony s parťačkou Su-wej Sie.

Karolíně Plíškové nevyšlo Australian Open podle představ. Ve třetím kole nezvládla dva tiebreaky s Anastasií Pavljučenkovovou, se kterou nakonec prohrála 6:7(4), 6:7(3). Svoji nominaci si tak sedmadvacetiletá Češka vysloužila především vítězným turnajem v Brisbane, kde postupně porazila Alju Tomljanovicovou, Alison Riskeovou, Naomi Ósakaovou a Madison Keysovou.

O celkový lednový triumf se Plíšková bude ucházet proti vítězce Australian Open Sofii Keninové, semifinalistce Šen-čenu a finalistce Melbourne Garbine Muguruzaové a Asleigh Bartyové, která dobyla Adelaide a na prvním grandslamu sezóny prohrála v semifinále.

Češky však nemají zastoupení jen zásluhou dvouhry. Skvělý letošní ročník prozatím zažívá Barbora Strýcová, která se Su-wej Sie vyhrála turnaj v Brisbane a postoupila až do finále Australian Open.

Kdo ale této dvojici bude stát v cestě? Držitelky titulu z Melbourne Timea Babosová s Kristinou Mladenovicovou a Nicole Melicharová s I-fan Sü, které nenašly přemožitelky v Adelaide.

Třetí kategorii tvoří průlom měsíce. Do nominace se vešla Ons Jabeurová, Anett Kontaveitová (obě poprvé prošly do čtvrtfinále grandslamu), Dajana Jasremská (finále Adelaide) a Jekatěrina Alexandrovová (titul Šen-čen).

Pro Karolínu Plíškovou můžete hlasovat zde, Barbora Strýcová bude sbírat hlasy tady.