Krejčíková vzdoruje i australské sauně. V Melbourne si zajistila už čtrnáctý zápas!

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: Jedenáct, dvanáct, třináct utkání! Barbora Krejčíková na Australian Open stále nekončí a po vítězství ve čtvrtfinále smíšené čtyřhry se chystá na svůj čtrnáctý letošní start v Melbourne. „Moc si užívám, že tady stále hraju. Je to supr. Únavu beru jako oběť, kterou musí tělo vydržet,“ sdělila po postupu do semifinále mixu Krejčíková.

Kdo by to byl tušil, že nejvytíženější Češkou na Australian Open bude Barbora Krejčíková. Čtyřiadvacetiletá tenistka z Brna nastřádala od 16. ledna, kdy zahájila kvalifikaci dvouhry, už jedenáct vítězství ze třinácti duelů.

Naposledy se radovala ve čtvrtfinále smíšené čtyřhry, kde jí kryje záda jednatřicetiletý Chorvat Nikola Mektič. „Ne každé ráno je hezké, po tolika zápasech je to opravdu těžké. Mám ale tak supr parťáka, že se nedá říct ne,“ usmívala se Krejčíková.

Česká tenistka se musí nově vyrovnávat i s vysokými teplotami, které se dosud Melbourne vyhýbaly. „Včera i dnes jsme hráli v čase, kdy je v aréně jako v sauně, neproudí tam žádný vzduch. Člověk se tam škvaří,“ popsala mimořádně náročné podmínky.

Brutální vedro ani obrovská porce zápasů ale Krejčíkové nebrání v podávání kvalitních výkonů. Její tenisový um poznal v dřívější fázi turnaje také domácí Nick Kyrgios.

„Vrátila jsem mu dokonce i podání o rychlosti 211 kilometrů za hodinu, jsem za to šťastná,“ libovala si tenistka, na niž prší chvála také od trenéra Nikoly Mektiče.

„Nevěděl, jestli to beru stejně vážně jako oni. Říkal, že si mého přístupu váží.“

Pro Chorvata Mektiče by trofej ze smíšené čtyřhry moc znamenala, dosud byl na turnaji velké čtyřky ve finále pouze jednou – předloni na US Open právě na titul z mixu těsně nedosáhl. O motivaci má tedy postaráno, a proto je ochoten svou unavenou kolegyni v některých situacích zastoupit.

„Všechna čest jemu, čtvrtfinále odehrál skvěle. Je potřeba, aby mi pomáhal co nejvíce, což se mu dnes povedlo bravurně,“ nadšeně chválila svého parťáka Krejčíková.

Ta stráví zbytek horkého čtvrtečního dne odpočinkem, ideálně spánkem. V pátek už se ale vrhne počtrnácté na letošním australském grandslamu do boje, s Mektičem je v semifinále čeká kanadsko-finské duo Gabriela Dabrowská, Henri Kontinen. Pořadatelé zápas naplánovali na 13:30 melbournského času (3:30 SEČ), hrát se bude v aréně Roda Lavera.

Dosavadní výsledky B. K. v mixu na Australian Open 2020:
Čtvrtfinále
KREJČÍKOVÁ, Mektič (CRO) [5] – N. Kičenoková, Bopanna (UKR/IND) 6:0, 6:2
2. kolo
KREJČÍKOVÁ, Mektič (CRO) [5] – Anisimovová, Kyrgios (USA/AUS) 4:6, 6:4, 10:8
1. kolo
KREJČÍKOVÁ, Mektič (CRO) [5] – PESCHKEOVÁ, Koolhof (NED) 7:5, 6:2