Kvitová se při rozehrávce vůbec necítila. Chudák trenér, smála se po další lekci

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: Formu Petry Kvitové na Australian Open odnesla i další česky mluvící Kateřina. Ruská tenistka Jekatěrina Alexandrovová se proti favoritce nezmohla na odpor, za rovnou hodinu bylo po všem. „Přitom jsem se při rozehrávce necítila dobře, hlava mi hodně pracovala,“ překvapila malý hlouček českých novinářů Kvitová.

6:1 a 6:0 nadělila Kateřině Siniakové, 6:1 a 6:2 Jekatěrině Alexandrovové, jež trénuje v Praze. Petra Kvitová předvedla v těchto utkáních tenisový uragán, dnes se na kurtu potila jen hodinku. Taková rychlá šichta po náročném druhém kole proti Paule Badosaové přišla vhod.

„Klíčem k vítězství byly první dvě hry. Nejprve jsem si udržela servis přibližně po sedmi minutách, poté jsem ji brejkla. Od té doby jsem se cítila dobře, dařilo se mi hrát velmi agresivně,“ zářila štěstím devětadvacetiletá česká tenistka.

Zápasu s jasným průběhem však předcházelo malé drama, Kvitová by v tu dobu byla raději někde jinde než na kurtu. „Po minulém kole jsem se cítila silná, ale dnes při rozehrávce mi hlava hodně pracovala. Podařilo se mi to přejít, v tom jsem na sebe pyšná,“ libovala si tenistka, která přiznala, že je z jejích myšlenek trenér Jiří Vaněk někdy „chudák úplně hotový“.

I takovou zkouškou holt musí Kvitová při cestě za úspěchy projít. K nejistým pocitům se navíc přidalo ještě nepříjemné slunce, které naštěstí brzy zmizelo. „Skoro každý servis, který jsem na začátku dala, jsem ani neviděla. A její return už jsem neviděla vůbec, takže jsem byla ráda, že jsem to nějak dala do kurtu,“ sdělila upřímně.

Souběžně s duelem české dvojky na dvorci Margaret Courtové se v o něco menší Melbourne Aréně hrál i duel Caroline Wozniacké a Ons Džabúrové. Pro sympatickou dánskou krásku Wozniackou to bylo utkání poslední. A jak podobné události vnímá česká dvojka?

„Když končila třeba Aga (Radwaňská) nebo Lucka Šafářová, napadalo mě, že není možné, co se děje. Pak oznámila konec i Caroline, s níž jsme stejně staré. Bylo to zvláštní,“ přiznala Kvitová, která by sice moc ráda měla děti, končit s tenisem ale zatím nehodlá.

Její melbournská mise bude pokračovat v neděli osmifinálovým duelem proti Marii Sakkariové, s níž vyhrála pouze jeden ze tří vzájemných duelů. „Teď už bude každý zápas těžký, nehledě na soupeřku,“ ví z vlastních zkušeností moc dobře česká lvice.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Juchuuuuu second week! ? #ausopen

Příspěvek sdílený Petra Kvitova (@petra.kvitova),Led 23, 2020 v 8:20 PST

Australian Open (ženy, AUS, tvrdý povrch, 71 000 000 AUD)
3. kolo dvouhry
PETRA KVITOVÁ (8.) [7] – Jekatěrina Alexandrovová (RUS, 28.) [25] 6:1, 6:2