Vondroušová je poražená, ale zdravá. V Melbourne se dočkala milého setkání

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: Na druhém grandslamu v řadě končí už v prvním kole. Markéta Vondroušová sice vyrovnanou bitvu proti Světlaně Kuzněcovové prohrála 2:6, 6:4 a 4:6, mohla se ale podělit o několik pozitivních informací. Nejdůležitější je, že dvacetileté Češce drží zdraví.

Na první kolo to nebyl vůbec příjemný los. Markéta Vondroušová schytala při návratu do grandslamového turnaje někdejší šampionku French Open a US Open Světlanu Kuzněcovovou. Ačkoliv zkušené Rusce dlouho vzdorovala, nakonec se stejně jako na loňském Wimbledonu musela smířit s brzkým vyřazením z turnaje.

„Ona měla chvíle, kdy kazila, pak zase nezkazila nic. Ke konci byla odvážnější a padalo jí to tam,“ hledala příčiny porážky česká reprezentantka, která svým fanouškům na spravení nálady vyslala krásný vzkaz.

Konečně jí slouží zdraví. „Ruka nebolí. Přitom jsem nevěděla, jestli stihnu Austrálii,“ konstatovala Vondroušová, čtvrtfinalistka nedávného turnaje v Adelaide.

„Aspoň jsem tam vyhrála nějaké zápasy, i když to nebylo s tak dobrými soupeřkami,“ skromně poznamenala světová šestnáctka.

Ještě předtím, než Vondroušová odjede sbírat body do Petrohradu a následně na prestižní klání do Dubaje a Dauhá, obnoví jednu milou spolupráci. Po dvou letech si zahraje čtyřhru se svou velkou tenisovou kamarádkou CiCi Bellisovou, mimochodem soupeřkou Karolíny Muchové ve druhém kole dvouhry.

„Nevím, kdy půjdeme na kurt. Soupeřky dnes nestihly odehrát své singly (nasazené trojky Mertensová se Sabalenkovou, pozn. red.). Ale těším se. CiCi jsem neviděla skoro dva roky, jen jsme si psaly. Bylo to velké shledání, máma nás samozřejmě hned fotila,“ usmála se Vondroušová tak jako loni mnohokrát během svého památného pařížského tažení.