Bála jsem se, že bude centrální kurt děsivý, culila se Bouzková. Losu čtyřhry se smála

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: Jako první z českých tenistek vstoupila do hlavní soutěže Australian Open Marie Bouzková, která na největším kurtu v areálu nenašla recept na obhájkyni titulu Naomi Ósakaovou a prohrála 2:6, 4:6. „Škoda druhého setu, neservírovala jsem příliš dobře. Nicméně je to zkušenost do budoucna,“ uvedla po utkání jednadvacetiletá Češka.

Dosud měla Bouzková v prvním kole grandslamů na los poměrně štěstí. Při svém premiérovém startu v hlavní soutěži Australian Open však vyfasovala světovou trojku Naomi Ósakaovou, která navíc loni slavila v Melbourne titul. Pořadatelé utkání umístili na centrální dvorec Roda Lavera, jenž má kapacitu bezmála 15 tisíc míst. Ochozy slavné arény zaplnilo početné publikum.

„Ve dnech před zápasem jsem tam dvakrát trénovala, takže jsem si zvykla. Kurt byl moc příjemný, překvapilo mě to. Myslela jsem, že to bude víc děsivé. Připomínalo to trochu kurt v Torontu. Pomohlo, že je uzavřený. Byl to krásný zážitek,“ líčila i přes porážku s úsměvem na rtech jednadvacetiletá Bouzková.

Los vás tentokrát rozhodně nešetřil. Jaký to byl zápas?
Nic si z toho nedělám, je to zkušenost do budoucna. Určitě to nebyl jednoduchý los, ale dalo se to. Měla jsem nějaké šance. Dnes jsem neservírovala příliš dobře, potom mě soupeřka hodně tlačila. Škoda druhého setu.

Vedla jste v něm 4:2, pak jste ale ztratila set i celé utkání. Čím to bylo?
Když to bylo po třiceti, nechala jsem si spadnout na lajnu míč, který soupeřka trefila rámem. V tom gemu jsem se navíc snažila servírovat na riziko, kvůli tomu jsem dala dvě dvojchyby. To jí hodně pomohlo.

Ósakaová se po zápase zmínila, že spolu v budoucnu odehrajete mnoho skvělých zápasů. Co vy na to?
To asi záleží na mně, jestli se tady udržím. Cítím se dobře, ale jsou určitě věci, na kterých musím zapracovat.

V Melbourne ještě zůstáváte. Čeká vás čtyřhra po boku Tamary Zidanšekové…
Ano, další těžký los. (smích)

Co jste si říkala, když jste se dozvěděla, že narazíte na pár Strýcová, Sie?
Upřímně jsem se tomu smála, beru to s rezervou. Proti Báře (Strýcové) bude hezké si zahrát, těším se na to.

Kam zamíříte po australské části sezóny?
Přihlásila jsem si Acapulco a Monterrey, k tomu předtím jednu stovku v Americe (turnaj ITF s dotací 100 tisíc dolarů, pozn red.). V Mexiku dále nastoupím do čtyřhry s Renatou Voráčovou.

V Monterrey můžete potkat vracející se Kim Clijstersovou…
Snad ji nedostanu v prvním kole. (smích) I když to by nebylo tak strašné.

Australian Open, Melbourne (ženy, AUS, tvrdý povrch, 71 000 000 AUD)
1. kolo dvouhry
Naomi Ósakaová (JPN, 3.) [3] – MARIE BOUZKOVÁ (59.) 6:2, 6:4