Fenomenální comeback! Bývalá světová jednička se vrátila po 26 měsících vyhraným turnajem

- Jan Havlovic

Tak sladký návrat na tenisové dvorce si Sania Mirzaová jistě nepředstavovala ani v tom nejkrásnějším snu. Bývalá světová deblová jednička se představila v soutěžním zápase po 26 měsících a hned z toho byl turnajový vavřín! Indická tenistka opanovala turnaj v Hobartu po boku Ukrajinky N.Kičenokové a připsala si do sbírky 42. deblovou trofej z okruhu WTA.

Mirzaová dorazila do Hobartu i s podporou své rodiny včetně syna Izhaana, který mohl poprvé sledovat maminku na vlastní oči v akci na tenisovém turnaji. 

Třiatřicetiletá tenistka původem z Bombaje odehrála první soutěžní utkání po návratu z mateřské dovolené. Mirzaová nastoupila v Hobartu při společné premiéře s Ukrajinkou Nadií Kičenokovou. Tomuto tenisovému páru se dařilo natolik, že po čtyřech výhrách pozvedl nad hlavu deblovou trofej.

Pro Mirzaovou je to pohádkový návrat na tenisové dvorce. Bývalá světová jednička oslavila comeback ziskem titulu a věří, že její životní cesta bude inspirovat matky na celém světě.

„Doufám, že mé vítězství může inspirovat ženy z celého světa, aby následovaly své sny. To bych byla opravdu potěšena,“ přemýšlí Mirzaová, která se při návratu do tenisového světa musela popasovat s různými faktory.

„Po narození dítěte jsem neměla čas se věnovat mé postavě – nabrala jsem 23 kilo. Bylo to náročné hlavně po psychické stránce. Při návratu do tréninku jsem zhubla celkem 26 kilo,“ vzpomíná Mirzaová.

Bývalá světová jednička se nyní představí na Australian Open, kde v roce 2009 získala premiérový grandslamový titul ve smíšené čtyřhře. „Moc se tam těším. Jsem ráda, že opět hraji tenis,“ dodala Mirzaová, která bude hrát v Melbourne znovu s Ukrajinkou N.Kičenokovou.