VIDEO: Emoční výlev na ATP Cupu! Medveděv po konfliktu ohrozil rozhodčího

- Jan Havlovic

Tohle si Medveděv za rámeček rozhodně nedá. Vytočený Rus se dostal během duelu ATP Cupu do konfliktu s rozhodčím Lahyanim a během konverzace dvakrát prášil raketou do umpiru. „Přestaňte, máte varování,“ žádal švédský rozhodčí. Světová pětka poté schytala trestný fifitýn a nejspíš bude platit pokutu.

Medveděv je v tenisovém světě profláklý častým kontroverzním chováním. Teď se na ATP Cupu opět předvedl. 

Třiadvacetiletý bouřlivák se dostal do slovní kontroverze se soupeřem Diegem Schwartzmanem kvůli spornému míčku. Rozhodčí Mohamed Lahyani nicméně udělil napomenutí pouze Medveděvovi, což se ruskému tenistovi vůbec nelíbilo a žádal vysvětlení. 

„Varování bylo za nesportovní chování. Řekl jsem, abyste přestal a choval se slušně. Ale vy jste pokračoval,“ vysvětloval Lahyani své rozhodnutí směrem k rozohněnému tenistovi. 

Medveděv byl v tu chvíli plný emocí a zničehonic praštil do obložení umpirové židle. „Přestaňte, máte varování. Tohle překračuje meze,“ reagoval rozhodčí. Tenista přesto žádal podrobné vysvětlení, proč nedostal varování i jeho soupeř. Lahyani odmítl další debatu, načež Medveděv praštil do umpiru podruhé. Švédský sudí bleskově reagoval udělením trestného fiftýnu.

Světová pětka původem z Moskvy si v pozápasovém rozhovoru nedělala z incidentu velkou hlavu. „Umpire zůstal nepoškozený a ani já jsem nezlomil raketu. Ale asi to skončí tak, že dostanu pokutu,“ nechal se Medveděv slyšet.

Prostor na vyjádření dostal po zápase, který skončil výhrou Medveděva 6:4, 4:6 a 6:3, také Argentinec Schwartzman. „Řekl jsem mu u sítě, že je skvělým hráčem, ale jako osobnost musí udělat velké změny,“ řekla argentinská tenisová jednička na adresu ruského soupeře. Bez viny nebyl ani Schwartzman. Vzrůstem malý tenista měl údajně Medveděvovi nadávat do idiotů.

Rusové porazili Argentince poměrem 3:0 a zajistili si postup do sobotního semifinále, ve kterém vyzvou Srbsko.