Skvělá Bouzková! Bez ztráty setu je krok od hlavní soutěže

- Radek Štohl

Marie Bouzková prožívá další úspěšný začátek sezóny. Po minulém roce, kdy se z tříkolové kvalifikace v Brisbane probojovala až do osmifinále hlavní soutěže, letos na stejném místě zvládla druhé kolo nástražných bojů, ve kterém přehrála Lizette Cabreraovou 7:5, 6:4. O účast mezi nejlepšími si mladá Češka zahraje v pondělí.

Jednadvacetiletá tenistka se úvodního kola zúčastnila v sobotu. Ve svém prvním zápase nového ročníku potvrdila roli papírové favoritky a bez ztráty sady přehrála Kaiu Kanepiovou. S vítězkou nedávného českého turnaje nižší kategorie v Milovicích si poradila 7:5, 6:3. Podobně vyrovnaný duel se odehrál také o den později.

Bouzková do duelu s Cabreraovou vstoupila ukázkově. V první hře si zajistila brejk, po něm si ale o rychlý náskok okamžitě přišla. Následující gemy žádné šance na returnu nenabídly, to se však změnilo od osmé hry. Češka v osmé hře odvrátila čtyři hrozby soupeřky, vzápětí se dočkala brejku. Ani to jí poklidný závěr sady nepřineslo.

Za stavu 5:4 při vlastním podání neuhrála jediný míček a domácí hráčka se tak vrátila do průběhu první sady. Česká tenistka však ukázala pevnou vůli a potřetí v zápase uspěla při servisu protihráčky, což v další hře po třetím využitém setbolu znamenalo úspěšný první set.

Ten další již byl ve znamení Bouzkové. Ačkoliv se opakoval úvod prvního setu, tak při dalších dvou podáních Cabreraové získala brejk. V součtu úspěšných servisů to znamenalo vedení 5:1. Ihned v sedmé hře měla na returnu mečbol, který ještě nevyužila, a dokonce si následně přišla o servis. Za stavu 5:4 ale již nezaváhala.

Bouzková tak stále má šanci pomýšlet na obhájení osmifinále loňského ročníku, ve kterém vypadla s Karolínou Plíškovou. Ve finále kvalifikace vyzve Veroniku Kuděrmetovovou.

Brisbane International (ženy, AUS, 1 434 900 USD, tvrdý povrch)
2. kolo kvalifikace
Lizette Cabreraová (AUS, 132.) – MARIE BOUZKOVÁ (57.) 5:7, 4:6