Nové luxusní sídlo. Djokovič utratil za byt v Miami přes sto milionů

- Jan Vojkůvka

Srbský tenista Novak Djokovič si, i díky svým mnoha úspěchům, dopřává pořádný a zasloužený luxus. Podle deníku bizjournals.com si nově pořídil byt ve vyhledávané lokalitě na Miami Beach, za který utratil 5,77 milionů dolarů.

V přepočtu ho nový majetek vyšel na zhruba 131 milionů korun. Byt, který se nachází v Eighty Seven Parku na Miami Beach, byl prodán společností, ve které má svůj podíl i Edoardo Artaldi, který je dlouhá léta Djokovičovým manažerem.

Djokovičův nový byt má tři ložnice, tři koupelny a po celé jeho délce je postaven balkon. Díky tomu má Srb výhled jak na moře, tak do vnitrozemí.

Dům, který postavil Renzo Piano, vítěz Pritzkerovy ceny za architekturu, má celkem 18 podlaží a 66 bytových jednotek. Djokovičův byt však patří k těm levnějším, které se zde nacházejí. Nejluxusnější je penthouse v posledním patře budovy, který se prodává za 68 milionů dolarů.

Djokovič si v uplynulé sezoně vydělal na okruhu ATP 13,37 milionů dolarů. Další miliony obdržel od sponzorů a z reklamy. Podle deníku Forbes si za v období mezi červencem 2018 a červencem 2019 přišel přes 50 milionů dolarů.