Už i jeho dohnal čas. Parťák českých deblistů chystá rozlučkovou sezonu

- Jan Vojkůvka

Jubilejní 30. sezona mezi profesionály bude zároveň jeho poslední. Šestačtyřicetiletý Leander Paes, který se stal velkým pojmem ve světě tenisové čtyřhry a spolupracoval velmi úspěšně i s několika českými hráči, se rozhodl v roce 2020 ukončit svou dlouhou a bohatou kariéru.

Vítěz 18 grandslamových titulů oznámil, že během sezony 2020 odehraje jen vybrané turnaje, na kterých se hodlá rozloučit se svými fanoušky.

„Těším se na rok 2020, kdy budu hrát pár vybraných turnajů, budu cestovat se svým týmem a slavit se všemi přáteli a fanoušky po celém světě. Chci tento rok využít k tomu, abych vše řekl děkuji,“ napsal Ind Paes na svém Twitteru.

Během kariéry, která mezi profesionály začala už v roce 1991, vybojoval jeden titul ve dvouhře a hned 54 trofejí ve čtyřhře. V té se stal také světovou jedničkou a získal v ní osm grandslamových titulů (dalších deset v mixu).

Kromě dlouholeté spolupráce s krajanem Mahešem Bhúpáthím, s nímž kraloval v letech 1999 až 2002, si zahrál i po boku mnoha českých tenistů. S Davidem Riklem dokázal v letech 2003 a 2004 získat šest titulů, s Martinem Dammem dosáhl v roce 2006 na titul z US Open a s Lukášem Dlouhým ovládl v roce 2009 French Open a US Open.

Posledním českým parťákem byl Radek Štěpánek, se kterým získal celkem sedm titulů a v roce 2012 vybojovali trofej na Australian Open. O rok později se radovali i na US Open.