Ztráta pro Melbourne. Letošní semifinalista do Austrálie nepojede

- Jan Vojkůvka

Úvodní grandslam sezony se bude muset obejít bez jednoho ze svých posledních semifinalistů. Je jím francouzský tenista Lucas Pouille. Důvodem je zranění lokte, kvůli němuž bude muset vynechat i premiérový ročník ATP Cupu.

Pětadvacetiletý tenista v pondělí potvrdil, že vynechá kompletní australskou část sezony a to včetně ATP Cupu, nové týmové soutěže.

Pouille nehrál soutěžní zápas od svého vyřazení ve druhém kole Masters v Šanghaji v říjnu. Byl totiž přinucen předčasně ukončit sezonu kvůli zmíněnému zranění pravého lokte.

„Je to pro mě obrovské zklamání, že musím oznámit svou neúčast na premiérovém ročníku ATP Cupu, turnaji v Adelaide a také na Australian Open,“ řekl Francouz. „Jak si asi dovedete představit, jsem neskutečně smutný a zklamaný, že zmeškám začátek sezony, ale ta je dlouhá, stejně jako kariéra a mým cílem je být stoprocentně připravený v nejkratším možném čase,“ dodal.

Vzhledem k tomu, že na ATP Cupu se bude hrát rovněž o body do žebříčku ATP a navíc Pouille obhajuje semifinále Australian Open, nabere hned zkraje sezony nepříjemnou bodovou ztrátu, která ho bude stát současné 22. místo na žebříčku.