Strýcová po anketě Zlatý kanár: Návrat do Fed Cupu? V hlavě to mám

- Radek Štohl, Johan Čáp

Barbora Strýcová zažila mimořádný rok. Dobyla čtyřhru Wimbledonu, na stejném místě uhrála semifinále dvouhry. Během sobotního večera ke všemu ovládla anketu Zlatý kanár, po které se rozpovídala nejen o svém prvním triumfu v tradičním vyhlašování. Rovněž se vyjádřila ohledně potenciálního návratu do fedcupového výběru. „V hlavě to mám, ale není to na prvním místě," prohlásila světová jednička ve čtyřhře.

Během čtyřiadvaceti hodin se zúčastnila dvou slavnostních večerů. V pátek nechyběla na vyhlášení Sportovec roku 2019, na kterém skončila na devátém místě. O den později již přebírala dvě trofeje v anketě Zlatý kanár. Nejprve si odnesla ocenění Nejlepší deblistka roku, v samém závěru ovládla celé vyhlašování.

„Moc si toho vážím, za tuhle trofej jsem šťastná. Hodně si jí cením, protože u nás je tolik tenistek, které měly úžasnou sezónu," rozpovídala se Barbora Strýcová. Zkušená tenistka připomněla druhou příčku Karolíny Plíškové ve dvouhře nebo úspěchy deblového páru Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková.

Strýcová letos na sebe strhla velkou pozornost ve Wimbledonu, kde po boku Su-wej Sie dosáhla na první grandslamovou trofej, což přineslo velký mediální zájem. „Nechtěla bych říci, že se na to nedá zvyknout. Spíš jsem to potřebovala vstřebat sama pro sebe. Sezóna byla všelijaká, nahoru dolů. Jednou se stane, že v sezóně se to jedno podaří. A mně se podařil pro mě speciální turnaj, což je Wimbledon," těšilo aktuálně nejlepší deblistka světa.

Své velké tenisové dovednosti Strýcová prokazovala také ve Fed Cupu. Loni však svoji cestu v ženské týmové soutěži oficiálně ukončila. A podle vyjádření ji v současné době k návratu nezlomila ani výzva prezidenta Českého tenisového svazu Ivo Kaderky. „V nejbližší době si to rozmýšlet nebudu. Teď na to moc nemyslím. V hlavě to mám, ale není to na prvním místě," nechala se slyšet třiatřicetiletá hráčka, která novou sezónu začne v Brisbane.