Denní menu, 20.12.2019: Bláznivý konec zápasu! Voráčová v semifinále nevyužila mečboly

- Filip Lefenda

Nevídaný konec zápasu zažila Renata Voráčová. Zkušená hráčka a její deblová parťačka Cornelia Listerová na halovém turnaji ve francouzském Limoges nevyužily dva mečboly, soupeřky nakonec zužitkovaly až osmou šanci. Svůj zápas má za sebou Anna Sisková. Osmnáctiletá Češka prohrála v Monastiru s o rok mladší protivnicí a na turnaji končí ve čtvrtfinále.

Češi v akci

Voráčová v semifinále nevyužila mečboly
Renata Voráčová a její deblová spoluhráčka Cornelia Listerová vypadly v semifinále turnaje v Limoges. Česko-švédský pár nedokázal otočit duel proti dvojici Jekatěrina Alexandrovová, Oxana Kalašnikovová, se kterou prohrál 4:6, 6:3, 14:16. Voráčové s Listerovou po srovnání 1:1 na sety utekla prostřední část super tiebreaku, ve kterém za stavu 5:9 odvracely čtyři mečboly v řadě. Po úspěšném oddálení konce zápasu se naopak samy propracovaly ke dvěma šancím na ukončení utkání, které nevyužily. Soupeřky k postupu do finále zužitkovaly až osmý mečbol.

Sisková v Tunisku dohrála
Anna Sisková (592.) si semifinále patnáctitisícového turnaje v tuniském Monastiru nezahraje. Osmnáctiletá Češka v pátek podlehla dvakrát 3:6 o rok mladší Španělce Jessice Bouzasové Maneirové (-) a roli favoritky tak jakožto čtvrtá nejvýše nasazená účastnice akce nesplnila.

WTA

Open BLS de Limoges (ženy, FRA, 125 000 USD, hala, tvrdý povrch)
Semifinále čtyřhry
Alexandrovová (RUS), Kalašnikovová (GEO) – Listerová (SWE), VORÁČOVÁ 6:4, 3:6, 16:14

ITF World Tennis Tour

Magic Tours, Monastir (ženy, TUN, 15 000 USD, tvrdý povrch)
Čtvrtfinále dvouhry
ANNA SISKOVÁ (592.) – Jessica Bouzasová Maneirová (ESP, -) 3:6, 3:6