WTA

Garciaová v roli sponzora. Francouzská jednička zafinancovala turnaj WTA

- Jan Havlovic

Caroline Garciaová se rozhodla finančně sponzorovat halový turnaj WTA v Lyonu, který bude mít v příštím roce premiéru. Aktuální francouzská tenisová jednička v Lyonu dlouhodobě žije a na možnosti pořádání profesionálního turnaje v místě svého bydliště se aktivně podílela. „Není to úplně běžné, aby hráč investoval peníze do tenisového turnaje,“ směje se Garciaová.

Halový turnaj ve francouzském Lyonu bude mít v příští sezoně premiéru a na místních dvorcích zabojují tenistky o titul od 2. do 8. března. Právě francouzská tenisová hvězda Caroline Garciaová má velkou zásluhu na tom, že se podnik WTA přesunul z uzbeckého Taškentu do Lyonu.

Šestadvacetiletá tenistka se totiž rozhodla do turnaje investovat vlastní finanční prostředky. „Podílela jsem se na finančních investicích. Není to úplně běžné, aby hráč investoval peníze do tenisového turnaje,“ směje se Garciaová v rozhovoru pro webové stránky LyonCapitale.

Aktuálně nejlepší francouzská tenistka v Lyonu dlouhodobě žije a v místním tenisovém centru absolvovala nespočet tréninků. „Tohle město mně dalo opravdu mnoho a chtěla jsem, aby měli místní lidé možnost zažít tu tenisovou vášeň. Cítím velkou hrdost,“ dodává Garciaová.

Francouzský Lyon se v příští sezoně dočká turnaje WTA i podniku ATP, který se v tomto městě koná od roku 2017.

WTA Lyon je jedním ze tří turnajů kategorie International, které si v příštím roce odbydou premiéru. Kromě francouzského města se bude hrát v německém Bad Homburg a americkém Albany. Do kalendáře se zařadili dva nové turnaje kategorie Premier – australské Adelaide a německý Berlín.