Druhý restart! Cílem dvojnásobné maminky je elitní dvacítka

- Jan Vojkůvka

Ženský okruh se má v nadcházejících měsících na co těšit. Svůj druhý comeback na WTA zkouší provést grandslamová šampionka Kateryna Bondarenková, jež má osm měsíců po narození dcery opravdu odvážné cíle. Do léta 2021 by chtěla poprvé v kariéře figurovat v elitní dvacítce.

Bondarenková, která během kariéry byla nejvýše na 29. místě světa a grandslamový titul vybojovala ve čtyřhře, odehrála po narození dcery už tři turnaje. V září v Taškentu a v říjnu v Tchien-tinu vypadla v prvních kolech. Na začátku prosince pak skončila v kvalifikaci turnaje ITF v Dubaji.

Jedná se ale o pouhý rozjezd, jak podotýká ukrajinská tenistka. Ta by totiž do roku a půl ráda pronikla do první dvacítky světa. „Považuji to pro sebe za docela reálný cíl,“ řekla v rozhovoru pro deník gulfnews.com.

Bondarenková přerušila kariéru kvůli mateřství už dvakrát. Napřed vynechala kompletní sezonu v roce 2013 a nyní nehrála od září 2018. Byť má doma šestiletou Karin a osmiměsiční Evu, vášeň k tenisu ji neopouští a věří, že ve svých 33 letech může dosáhnout na největší úspěchy života.

„Mám ráda výzvy. Ráda cestuji. A hlavně zbožňuju ten pocit, když zvítězíte. To je to, co mě baví a co chci dělat, dokud to půjde. Teď navíc budu hrát bez jakéhokoliv tlaku na mou osobu. Mé děti se nestarají o to, jestli prohraju, nebo vyhraju,“ podotkla Bondarenková.

Vítězka dvou turnajů WTA (Birmingham 2008 a Taškent 2017) se stala rovněž juniorskou šampionkou ve Wimbledonu. Ve čtyřhře dokázala vystoupat na 10. místo světa.