Muchová po životní sezoně nezahálí. Ani jsem nestihla dovolenou, směje se

- Jan Havlovic

Karolína Muchová má za sebou průlomovou sezonu a v příštím kalendářním roce bude kvalitní výsledky obhajovat. Aktuálně 21. tenistka světa zaměřila zimní přípravu především na fyzičku. „Měla jsem pouze kondiční přípravu, dovolenou jsem letos vůbec nestihla,“ říká Muchová v exkluzivním rozhovoru pro Tenisový svět.

Premiérový posun do elitní stovky, pozvánka do českého fedcupového týmu, čtvrtfinále na Wimbledonu, premiérový titul na okruhu WTA a konečné 21. místo na žebříčku. Výčet letošních úspěchů Karolíny Muchové, která je v plné přípravě na nadcházející sezonu.

Čtvrtá nejlepší česká tenistka zvolila mírně odlišnou přípravu oproti předchozím letům. „Byla jsem na Tenerife. Jela jsem pouze na kondiční přípravu, vůbec jsem nehrála tenis,“ přibližuje.

„Většinou jsem to spojila s tenisem, ale tentokrát jsem se zaměřila jen na kondici,“ říká třiadvacetiletá tenistka, která najala i nového kondičního trenéra Jaroslava Blažka.

Muchová si náročnou sezonu prodloužila na WTA Elite Trophy, kde došla do semifinále a sezonu ukončila až v závěru října. Plynule tak přešla do přípravy na nový tenisový rok. „Dovolenou jsem letos vůbec nestihla,“ směje se česká reprezentantka v rozhovoru pro Tenisový svět.

Tenistka původem z Olomouce půjde do nové sezony z 21. pozice v žebříčku. „Jsem ráda, že se dostanu do hlavních soutěží a že budu určitě nasazená i na prvních dvou grandslamech,“ pochvaluje si Muchová.

A jaké jsou její cíle pro příští sezonu? „Ještě jsem si žádné cíle nevytyčila, ale určitě budou vysoké,“ dodává ambiciózně Karolína Muchová.