Hvězdná bitva na extralize. Úžasná příprava, pochvalovala si Strýcová duel proti Muchové

- Jan Havlovic

Hlavním tahákem sobotních extraligových duelů bylo střetnutí dvou hvězd českého ženského tenisu – Karolína Muchová vyzvala Barboru Strýcovou. Z cenného vítězství se radovala třiadvacetiletá Muchová, která na zkušenější kolegyni vyzrála po setech 6:4, 7:6(5). „Kvalitní přípravný duel,“ pochvalovaly si obě aktérky utkání.

Čeští tenisoví fanoušci měli v sobotu v rámci Moneta Tenisové extraligy možnost vidět střetnutí čtvrtfinalistky a semifinalistky uplynulého Wimbledonu, konkrétně souboj třiatřicetileté Strýcové s o deset let mladší krajankou Karolínou Muchovou. 

Obě tenistky se střetly v rámci domácí extraligy již podruhé, před třemi lety se z třísetového vítězství radovala Barbora Strýcová. Tentokrát se Karolíně Muchové podařilo zkušenější krajance porážku oplatit, když v říčanské hale slavila výhru po setech 6:4, 7:6(5).

Hvězdný český souboj sloužil rovněž jako forma přípravy na nadcházející tenisovou sezonu. „Dlouho jsem nehrála žádný zápas, takže jsem ráda, že jsem si zahrála zrovna proti Báře, což je velmi kvalitní soupeřka,“ ocenila Muchová důležitost sobotního střetnutí.

„Je úžasné, že jsem měla možnost si během přípravy zahrát s Karolínou takové utkání,“ pochvalovala si Strýcová v rozhovoru pro Tenisový svět.

Muchová měla po zvládnuté první sadě našlápnuto k vítězství a druhý set mohla ukončit již dříve. Nakonec se o osudu utkání rozhodovalo až ve zkrácené hře. „Hlavně, že to bylo ve dvou setech, nikoliv ve třech,“ ulevila si Muchová. 

Barbora Strýcová hledala klíčové rozdíly zejména při příjmu podání. „Karolína dnes obzvlášť dobře returnovala. Musím zapracovat na servisu,“ všímá si třiatřicetiletá tenistka drobných negativ ve své hře.

„Vezmu si z toho spoustu pozitivních věcí, ale i těch negativních,“ uzavřela hodnocení členka týmu pražské Sparty. Muchová i Strýcová nastoupily také do odpolední čtyřhry, ve které se znovu střetly ve vzájemném duelu.