Strýcová se těší na vánoční svátky. Při Štědrém dnu jídlo příliš neřeším, směje se.

- Jan Havlovic

Barboru Strýcovou a další české tenistky čeká v příštích dnech klání v Moneta Tenisové extralize. Třiatřicetiletá zkušená hráčka se na ostré zápasy těší. „Ten měsíc toho trénování je někdy opravdu náročný,“ líčí Strýcová, která se v pátek s kolegy z pražské Sparty zúčastnila dětské akademie pro děti z místního klubu.

Strýcová vstoupí do nové sezony bez trenéra Davida Kotyzy, jehož hlavní pozici převzal Lukáš Dlouhý. Plzeňská tenistka má již za sebou hlavní část přípravy. „Trénujeme pilně na nový start sezony,“ vyprávěla Strýcová v pátek před novináři. 

Než odletí bývalá česká fedcupová reprezentantka do Austrálie, absolvuje soutěžní test v rámci Moneta Tenisové extraligy, ve které bude opět hájit barvy pražské Sparty. „Extraligu mám hrozně ráda. Ten měsíc toho trénování je někdy opravdu náročný. Takhle si aspoň vyzkouším věcí, které jsem v přípravě trénovala.“

Před sobotním semifinálovým duelem s I. ČLTK absolvovali hráči Sparty dětský den, v rámci kterého si zahráli s malými tenisty. „Je to o tom, aby je to bavilo. Na těch dětech je vidět, jak jsou pro ten sport nadšené,“ všímá si Strýcová. „Hraní s dětmi mě naplňuje strašně moc. Nevím, jestli bych dokázala nějaké takové malé dítě trénovat. Ale asi si to někdy vyzkouším,“ plánuje. 

Wimbledonská šampionka se vydá na cestu do daleké Austrálie až v poslední den tohoto roku. Před Silvestrem si užije vánoční čas strávený s rodinou. „Vánoce jsou pro mě strašně důležité, mám je velmi ráda. Zajdu si na trhy a při Štědrém dnu jídlo příliš neřeším,“ usmívala se Strýcová. „Někdy si i zazpívám koledy, mám tenhle čas hrozně ráda,“ dodala třiatřicetiletá tenistka, která odstartuje novou sezonu v australském Brisbane.

Pražská Sparta má pro letošní ročník nejvyšší ambice a před startem soutěže vyhlásila útok na zlato. Barbora Strýcová bude hrát v sobotu a v neděli v Říčanech v rámci semifinálových bojů. Vstupenky na finálový duel, který proběhne 18.12., jsou stále k dispozici v síti Ticketportal


Galerie