WTA

Velká jména pro Brisbane! Plíškovou čeká obhajoba, start plánují další tři Češky

- Jan Havlovic

Tenisový turnaj Brisbane International oznámil v úterý hlavní část startovního pole pro nadcházející ročník. Třetí největší australské město přivítá aktuální světovou jedničku a domácí hvězdu Ashleigh Bartyovou. Novou sezonu zde odstartují i čtyři české tenistky – Karolína Plíšková, Petra Kvitová, Karolína Muchová a Barbora Strýcová.

Nadcházející ročník tenisového turnaje Brisbane International láká fanoušky na hvězdná jména. Chybět nebudou dvě aktuálně nejlepší tenistky světa – Australanka Ashleigh Bartyová a Karolína Plíšková, kterou čeká obhajoba loňského titulu. Sedmadvacetiletá tenistka bude na tomto turnaji útočit na celkově třetí titul za poslední čtyři roky.

Chuť vítězství poznala v Brisbane také Petra Kvitová, která v místním Queensland Tennis Centre triumfovala v roce 2011. Světová sedmička potvrdila již před časem účast a novou sezonu odstartuje právě na tomto podniku. 

Dvojici nejlepších českých tenistek doplní ještě Karolína Muchová a Barbora Strýcová. Prvně jmenovanou čeká celkově druhá účast, v loňském roce skončila třiadvacetiletá tenistka ve finálovém kole kvalifikace. To Strýcová se představí fanouškům v Brisbane poprvé po osmi letech.

Pořadatelům Brisbane International se podařilo pro ročník 2020 získat silné startovní pole. Na turnaji, který je na programu od 6. do 12. ledna, bude startovat hned šest tenistek z elitní desítky.