Murray se Soaresem ovládli finále debla, španělské soupeře zničili sedmi gemy v řadě

- Jan Vojkůvka

Ačkoliv spolu Jamie Murray a Bruno Soares hrají až od letošního roku, přesvědčují stále více, že vzájemná souhra jim sedla výborně. Po titulu na Australian Open ovládli i US Open.

Finálové střetnutí, do něhož se kromě Murrayho se Soaresem dostali překvapivě Španělé Pablo Carreno-Busta a Guillermo Garcia-Lopez, mělo poměrně překvapivý začátek, když si Murray hned na úvod ztratil své podání.

Španělé se však dlouho z výhody brejku neradovali, problém se totiž jmenoval Pablo Carreno-Busta, který si v utkání prohrál 3 ze 4 podání. Murray se Soaresem předvedli okamžitý rebrejk a v prvním setu následně začala jejich dominanci.

Od stavu 2:2 v první sadě vyhráli Murray se Soaresem sedm gemů v řadě, čtyři v prvním setu, který s dalšími dvěma brejky vyhráli 6:2 a následně ve druhém setu se ujali rychle vedení 3:0, přičemž tentokrát Murray při vlastním servisu odvrátil dva brejkboly v prvním gemu a Soares ve třetím gemu při potvrzování brejku také musel odvracet jeden brejkbol.

Favorizované duo to však zvládlo a set si doservírovalo k vítězství 6:3. Murray se Soaresem ani Carreno-Busta s Garciou-Lopezem se už k žádné příležitosti brejkbolu nedostali.

Španělé ve finále dost doplatili na poněkud matný výkon Carrena-Busty, jenž měl sice světlé záblesky ve své hře, ale po většinu utkání to byl on, kdo výrazně kazil a na koho ve finále padla "deka".

Jamie Murray s Brunem Soaresem tak zaslouženě zvítězili 6:2, 6:3, potvrdili role favoritů a vybojovali si svůj druhý společný grandslamový titul.