Zámořská síla! Gauffová doplní v Aucklandu ve startovním poli slavnou krajanku

- Jan Havlovic

Cori Gauffová oznámila, že odstartuje novou tenisovou sezonu na podniku v novozélandském Aucklandu. Patnáctiletá Američanka doplní ve startovním poli ASB Classic svou slavnější krajanku a jednu z nejlepších tenistek historie Serenu Williamsovou. Gauffová může podle pravidel WTA odehrát před dovršením šestnáctých narozenin již maximálně tři turnaje.

Gauffové bude šestnáct let až 13. března příštího roku. Do té doby může podle regulí WTA odehrát již maximálně tři turnaje na profesionálním okruhu. Velký talent amerického tenisu v pondělí oznámil, že novou sezonu rozehraje v Aucklandu. Poté by se Gauffová měla představit na Australian Open a v Indian Wells. 

Karl Budge, ředitel turnaje ASB Classic, je z účasti mladé Američanky nadšený. „Mluvil jsem s ní dlouho před jejím fantastickým vystoupením ve Wimbledonu, konkrétně v březnu na turnaji v Miami. Bylo jasné, že bude tenisovou hvězdou,“ stojí v oficiální tiskové zprávě.

Turnaj v Aucklandu se může těšit na kvalitní startovní pole. Kromě Gauffové totiž zamíří na Nový Zéland další dvě tenisové hvězdy ze Severní Ameriky – Kanaďanka Bianca Andreescuová a Američanka Serena Williamsová.

Na ASB Classic nebude chybět ani vítězka dvou posledních ročníků Němka Julia Görgesová, která v příštím roce zaútočí na vítězný hattrick. Pořadatelé turnaje, který je na programu od 6. do 12. ledna 2019, zveřejní kompletní startovní pole ve středu.