Kerberová bude nově spolupracovat s bývalým trenérem Keysové

- Jan Havlovic

Angelique Kerberová konečně našla nového trenéra. Po neúspěšných námluvách se Saschou Bajinem se trojnásobná grandslamová šampionka dohodla na spolupráci s krajanem Dieterem Kindlmannem. Sedmatřicetiletý Němec vedl v minulosti Američanku Madison Keysovou či Belgičanku Elise Mertensovou.

„Užila jsem si dovolenou, ale už jsem natěšená, až se vrátím k tréninku. S radostí vám oznamuji, že se Didi Kindlmann připojuje do mého týmu v roli nového kouče,“ oznámila Kerberová angažování svého krajana. 

„Teď nám začíná práce. Jsem vděčná za lidi v mém týmu, kteří se mnou sdílejí stejnou vizi,“ dodala aktuálně dvacátá nejlepší tenistka světa.

Jednatřicetiletá Kerberová chtěla původně spolupracovat s dalším Němcem – Saschou Bajinem. Ten však dal přednost angažmá u Belgičanky Kim Clijstersové, která chystá v příští sezoně comeback do světa profesionálního tenisu. 

Dieter Kindlmanna byl na žebříčku ATP nejvýše na 130. místě a získal čtyři singlové tituly na challengerech.  Sedmatřicetiletý tenisový odborník vedl před dvěma lety Američanku Madison Keysovou. Poté trénoval Belgičanku Mertensovou a Australanku Tomljanovicovou.