Měj se, parťáku! Kvitová zavzpomínala na první setkání s Berdychem

- Jan Vojkůvka

Odchod Tomáše Berdycha do tenisového důchodu nenechal chladnou ani jeho kamarádku a úspěšnou českou tenistku Petru Kvitovou, jež tenisově rostla právě vedle dlouhodobé mužské tuzemské jedničky. Ve svém vzkazu, který poslala pomocí sociálních sítí, zavzpomínala i na to, jaký měl na její progres právě Berdych vliv.

„Pamatuji si, když jsem poprvé přijela do Prostějova. Viděla jsem, jak tvrdě pracuješ, což pro mě byla obrovská motivace,“ napsala Kvitová na Instagramu. S Berdychem se ovšem nepotkávala jen na tréninku v Prostějově. Pojí je také velký tenisový úspěch, kterého společně dosáhli.

„Od té doby uběhlo spoustu let a ty ses stal úžasným hráčem a inspirací. Jsem velmi hrdá, že jsem po tvém boku mohla hrát Hopman Cup a poznat tě,“ podotkla Kvitová.

Spolu s Berdychem naskočili do Hopman Cupu v roce 2012. V australském Perthu tehdy vybojovali titul, druhý v historii samostatné republiky. Oba předváděli zejména fantastické výkony ve dvouhrách, a tak v deblu nastoupili jen ke dvěma zápasům. Jeden vyhráli a jeden prohráli.

„Díky, že jsi byl skvělým příkladem nejen pro české tenisty, ale pro mnoho lidí. Přeji ti všechno nejlepší, parťáku,“ pokračovala česká hráčka. „A i když končíš, nemusíš se cítit tak starý, ok?“ dopsala s narážkou na Berdychův převlek, kterým ji překvapil v listopadu minulého roku před fedcupovým finále.