Opava Indoor Open: Česká dominance! Do semifinále míří čtveřice domácích tenistů

- Jan Havlovic

Na turnaji Opava Indoor Open bude singlové semifinále v ryze českém podání! Postup mezi nejlepší čtyřku si v pátek zajistili David Poljak, Petr Nouza i zkušený Jaroslav Pospíšil. Poslední místenku v semifinále vybojoval Robin Staněk, který přetlačil krajana Michala Konečného. V odpoledních hodinách jsou na programu semifinálové boje v deblu.

Poljak si zahraje v semifinále
David Poljak se stal prvním semifinalistou letošního ročníku Opava Indoor Open. Akutálně nejvýše nasazený hráč turnaje si v pátečním dopoledním klání poradil s Italem Mattiou Belluccim, kterého porazil po setech 7:6(3), 6:2. Poljak se probojoval do semifinále potřetí v této sezoně a jeho dalším soupeřem bude Robin Staněk.  

Nouza přetlačil v derby Michneva
Petra Nouza je druhým českým tenistou v semifinále opavského halového turnaje. Jednadvacetiletý hráč si v ryze českém souboji poradil s o devět let starším Petrem Michnevem, kterého porazil ve vyrovnaném duelu po setech 7:6(6) a 7:5. Oba tenisté měli v zápase k dispozici dvě brejkbolové příležitosti, Nouza využil jednu, kdežto Michnev žádnou. Nouza se v boji o finále utká s Jaroslavem Pospíšilem.

Pospíšil je v semifinále
Jaroslav Pospíšil si zahraje na okruhu ITF podruhé v řadě v semifinále, mezi nejlepší čtyřkou je letos celkově potřetí. Osmatřicetiletý zkušený tenista si vyzrál v třísetové bitvě na Poláka Michala Dembeka, kterého udolal po setech 4:6, 6:3 a 6:4. Popsíšil se postaral o to, že singlovém semifinále v Opavě bude ryze českou záležitostí! Jeho dalším soupeřem bude krajan Petr Nouza. 

Staněk přetlačil Konečného
Poslední místenku v semifinálových bojích si v Opavě zajistil Robin Staněk, který doplnil mezi nejlepší čtyřkou tři své krajany. Čtyřiadvacetiletý tenista přetlačil v pátečním souboji krajana Michala Konečného, kterého porazil za hodinu a půl hry po setech 6:4 a 7:6(3). Staněk si to v boji o finále rozdá s Davidem Poljakem, který je aktuálně nejvýše nasazeným hráčem turnaje. 

Kopřiva s Pospíšilem prvními finalisty
Vít Kopřiva s Jaroslavem Pospíšilem si zahrají v Opavě o deblový titul! Nasazené jedničky si v pátečním semifinále poradily s krajany Michnevem a Poljakem, když zvítězily za hodinu a půl hry po setech 3:6, 7:5 a 10:7. 

Nouza s Lootsmou jsou ve finále
Deblové finále si na opavském turnaji zahrají první dva nasazené páry. Do souboje o titul postoupili také Petr Nouza s Nizozemcem Lootsmou. Nasazené dvojky si v pátečním semifinálovém duelu poradily s Ondřejem Krstevem a Robinem Staňkem, když zvítězily po setech 3:6, 7:5 a 10:7. Česko-nizozemská dvojice si to ve finále rozdá s dvojicí Kopřiva – Pospíšil. 

Čtvrtfinále dvouhry
Mattia Bellucci (ITA, 1233.) – DAVID POLJAK (515.) [8] 6:7(3), 2:6
JAROSLAV POSPÍŠIL (730.) – Michal Dembek (POL, 630.) 4:6, 6:3, 6:4
PETR NOUZA (564.) – PETR MICHNEV (1411.) 7:6(5), 7:5
ROBIN STANĚK (769.) – MICHAL KONEČNÝ 6:4, 7:6(3)

Semifinále čtyřhry
KOPŘIVA, POSPÍŠIL [1] – MICHNEV, POLJAK 3:6, 7:5, 10:7
KRSTEV, STANĚK [4] – Lootsma (NED), NOUZA 2 [2] 6:3, 5:7, 7:10

Turnaj v Opavě den po dni

31.10.
Opava Indoor Open: Šest Čechů postoupilo do čtvrtfinále! Paulson vítěznou sérii neprodloužil 

30.10.
Opava Indoor Open: Staněk vyřadil turnajovou jedničku! Dál jde dalších osm českých tenistů 

29.10.
Opava Indoor Open: Vrcholí kvalifikace, startují hlavní soutěže

28.10.
Opava Indoor Open: Do kvalifikace vstoupilo vítězně pět českých tenistů, Rys slaví premiérovou výhru