WTA

Plíšková živí šanci na semifinále! Rozhodne přímý souboj s Halepovou

- Jan Havlovic

Karolína Plíšková získala na letošním Turnaji mistryň první bod. Světová dvojka zvítězila ve druhém utkání na turnaji poté, co její soupeřka Kanaďanka Bianca Andreescuová duel skrečovala po prvním setu, který vyhrála Plíšková v poměru 6:3. Českou tenistku čeká v pátek přímý souboj o postup do semifinále s Rumunkou Simonou Halepovou.

Karolína Plíšková se udržela ve hře o postup do třetího semifinále v řadě na prestižním Turnaji mistryň pro osm nejlepších tenistek sezony. Světová dvojka získala ve středu první bod poté, co Kanaďanka Andreescuová utkání vzdala po prvním setu kvůli zranění levého kolene.

Sedmadvacetiletá Češka přitom do důležitého utkání nevstoupila ideálně, když hned v první sadě přišla o podání. Plíšková se vrátila do hry proměněným brejkbolem ve čtvrtém gemu. Následně se obě tenistky dostaly z krizových situací. Nejprve česká jednička odvrátila tři brejkboly, nejlepší kanadská tenistka kontrovala stejným počinem v následujícím gemu.

Rozhodující moment prvního setu přišel v osmém gemu, kdy se Plíškové podařilo podruhé v zápase prolomit servis Andreescuové a vytvořila si klíčový náskok. Češka poté první sadu doservírovala a za 46 minut vedla 6:3.

To byl zároveň i poslední gem tohoto střetnutí, neboť devatenáctiletá Kanaďanka duel skrečovala kvůli zranění levého kolene. Andreescuová zároveň přišla o šanci postoupit do semifinále.

Ve hře o postup mezi nejlepší čtyřku naopak zůstává Karolína Plíšková, kterou čeká bitva o všechno v pátek. V Šen-čenu se utká s Rumunkou Simonou Halepovou a vítězka tohoto střetnutí doplní v semifinále již jistou postupující Ukrajinku Elinu Svitolinovou.