Kvitová prohrála i s Bencicovou. Šance na semifinále stále žije

- Jan Vojkůvka

Ani ve svém druhém utkání na Turnaji mistryň se Petře Kvitové nepovedlo pocítit radost z vítězství. Poté, co v úvodním zápase prohrála s Naomi Ósakaovou ve třech setech, nestačila tentokrát ani na Belindu Bencicovou. Se Švýcarkou prohrála 3:6, 6:1, 4:6. Při souhře výsledků v závěrečném kole však nadále může doufat v postup ze skupiny.

V prvním setu to byla Kvitová, kdo si vypracoval první brejkbol. V šesté hře jí to ovšem nevyšlo, o šanci přišla a zbytek sady patřil Bencicové, která třemi hrami v řadě (včetně dvou brejků) úvodní dějství ukořistila.

Druhý set měl zcela opačný vývoj. Kvitová soupeřku zasypávala údery, nutila ji k chybám a mnohokrát jí situaci usnadnila právě Bencicová. Bylo z toho rychlé vedení 4:0 a navíc dva nevyužité brejkboly v páté hře. Prostřední sadu česká hráčka dotáhla do vítězného konce s celkem třemi brejky.

I třetí sada měla oproti dvěma předchozím jiný průběh. Bencicová se ve třetím gemu dostala do vedení, ale o výhodu brejku okamžitě přišla. To samé se opakovalo i v páté a šesté hře. Kvitová se po návratu do utkání propracovala k brejkbolu v osmém gemu, který však nevyužila a dala tím soupeřce další šanci.

Švýcarka nabídnutou příležitost navíc využila. V devátém gemu prorazila Kvitové podání a došla si pro první vítězství na Turnaji mistryň.

Kvitová i přes dvě porážky na turnaji stále ještě může usilovat o postup do semifinále. Potřebuje k tomu porazit Ashleigh Bartyovou a doufat ve vítězství Bencicové nad Kiki Bertensovou. K této šanci ji dostala porážka Bartyové právě s Bertensovou v prvním utkání úterního programu.