Ósakaová se odhlásila z Turnaje mistryň! Japonku znovu zradilo zdraví

- Jan Vojkůvka

Turnaj mistryň v Šen-čenu přišel o jednu ze spolufavoritek na vítězství. Japonka Naomi Ósakaová se v úterý těsně před začátkem programu vzdala dalšího účinkování na WTA Finals kvůli zranění ramene.

Dvaadvacetiletá Ósakaová vstoupila do letošního Turnaje mistryň vydřenou výhrou ve třech setech nad Petrou Kvitovou a vykročila pravou nohou za postupem do semifinále. Do něj se ovšem nepodívá.

Kvůli zranění ramene nenastoupí do svého druhého zápasu v základní skupině proti Ashleigh Bartyová a ze zbytku turnaje se odhlásila. Její místo zaujme z pozice náhradnice Nizozemka Kiki Bertensová, finalistka WTA Elite Trophy z minulého týdne.

„Jsem zklamaná, že se musím odhlásit. Takto jsem určitě nechtěla turnaj a celou sezonu ukončit,“ mrzelo Ósakaovou. „Těším se, až se dám zdravotně do pořádku a doufám, že se za rok do Šen-čenu vrátím.“

Ósakaovou trápí zdravotní problémy prakticky po celý rok. Ve své podstatě už od loňského Turnaje mistryň, kde také předčasně skončila kvůli zranění nohy. V průběhu této sezony se odhlásila z dobře rozehraných turnajů ve Stuttgartu (břišní sval) a v Římě (ruka). Se zraněním se potýkala i v srpnu v Cincinnati, kde skrečovala čtvrtfinále.

V závěru sezony měla Japonka fantastickou formu, vyhrála turnaje v Ósace a Pekingu a spolu s výhrou nad Kvitovou v Šen-čenu držela vítěznou šňůru trvající 11 zápasů.