WTA

Startovní pole je kompletní! Turnaj mistryň poprvé okusí Bencicová

- Jan Havlovic

Belinda Bencicová se stala poslední účastnicí singlové části letošního Turnaje mistryň! Světová desítka si zajistila jistotu startu v Šen-čenu díky postupu do finále podniku v Moskvě. Bencicová vyřadila v semifinálovém souboji Francouzku Kristinu Mladenovicovou po setech 6:3, 6:4 a v nedělním finále může narazit na Karolínu Muchovou. Češku semifinále proti Rusce Pavljučenkovové teprve čeká.

Ashleigh Bartyová, Karolína Plíšková, Naomi Ósakaová, Elina Svitolinová, Bianca Andreescuová, Simona Halepová, Petra Kvitová a Belinda Bencicová.

Startovní pole letošního Turnaje mistryň je nyní kompletní. Poslední potvrzenou účastnicí se stala Belinda Bencicová, která na dálku bojovala o místenku na prestižním podniku s Nizozemkou Kiki Bertensovou a Američankou Serenou Williamsovou.

Světová osmička Bertensová vypadla v Moskvě ve čtvrtfinále a Bencicová měla před sebou jasný scénář. V případě postupu do finále Kremlin Cupu si zajistí letenku do Šen-čenu. Švýcarské jedničce se nelehký úkol povedl, když zvládla čtvrtfinále a následné i sobotní semifinále, ve kterém porazila Francouzku Kristinu Mladenovicovou 6:3, 6:4, ačkoliv čtyři předchozí vzájemné zápasy s touto tenistkou prohrála.

Bencicová připravila o start v Šen-čenu jak Kiki Bertensovou, tak i Serenu Williamsovou, která byla stále ve hře, ačkoliv odehrála poslední turnaj na US Open.

Dvaadvacetiletá švýcarská tenistka se na závěrečném turnaji pro osm nejlepších tenistek sezony představí poprvé v kariéře. V Šen-čenu se může utkat také s Karolínou Plíškovou či Petrou Kvitovou.