Další milník pokořen! Rozjetá Muchová vybojovala semifinále v Moskvě

- Jan Vojkůvka

Nezastavitelná Karolína Muchová má v kapse další milník své tenisové kariéry! Nejen, že na turnaji v Moskvě postoupila do svého největšího semifinále v kariéře, ale po vítězství 6:3, 6:4 nad Jekatěrinou Alexandrovou si také zajistila definitivně posun do elitní světové třicítky žebříčku WTA.

Třiadvacetiletá Muchová svou životní sezonu okořenila dalším ohromným úspěchem. Na turnaji v Moskvě prošla do semifinále bez ztráty setu, když porazila Světlanu Kuzněcovovou, Donnu Vekičovou i Jekatěrinu Alexandrovovou a zajistila si posun přinejmenším na 27. místo žebříčku. Zároveň se tak v pondělí stane čtvrtou nejlepší Češkou na okruhu.

Minulou sezonu přitom Muchová zakončila na 145. místě světa a během jednoho roku se dokázala šampionka ze Soulu posunout o minimálně 118 pozic. Své umístění navíc může ještě dál vylepšovat.

A to díky výhře nad Alexandrovovou, kterou v průběhu celého střetnutí přehrávala.

V úvodním setu prorazila soupeřce podání v šestém gemu čistou hrou a poté se dokázala vypořádat hned se čtyřmi brejkboly soupeřky. V deváté hře se přes dvě shody dostala k využití třetího setbolu a důrazně vykročila za dalším vítězstvím.

Druhý set zahájila Muchová brejkem hned v první hře. Alexandrovová sice bojovala a srovnala na 2:2, ale česká hráčka hned v páté hře znovu uspěla na returnu. Domácí tenistka zvládla ještě jednou zabojovat a srovnat na 3:3, ale Muchová už otěže zápasu pustit nehodlala.

Brejkem v sedmé hře se znovu odpoutala ve skóre a v desáté hře, po odvrácení dvou brejkbolů, proměnila hned první mečbol. Nový kariérní milník mladé české tenistky se stal skutečností. Posun mezi 30 nejlepších hráček světa jí už nikdo sebrat nemůže.