Bertensová boj o Turnaj mistryň nezvládla. Serenu může přeskočit už jen jedna hráčka

- Jan Vojkůvka

Nizozemka Kiki Bertensová (na snímku) končí na turnaji v Moskvě už ve čtvrtfinále a na Turnaj mistryň do Šen-čenu se nekvalifikuje. O účast tak usiluje už jen Švýcarka Belinda Bencicová, jež je poslední tenistkou, která může přeskočit aktuálně osmou Serenu Williamsovou.

Bertensová nastoupila ve čtvrtfinále proti Francouzce Kristině Mladenovicové, se kterou prohrála ve třech setech 4:6, 6:2, 1:6. Přišla tím o šanci na přímý postup na WTA Finals do čínského Šen-čenu, kam se kvalifikuje osm nejlepších hráček v žebříčku WTA.

Zatímco Bertensové nyní patří pozice první náhradnice a má zajištěnou účast „pouze“ na WTA Elite Trophy, o Turnaj mistryň stále bojuje Švýcarka Belinda Bencicová.

Té se povedlo ve čtvrtfinále v Moskvě porazit Belgičanku Kirsten Flipkensovou po setech 7:6(8), 6:1 a v semifinále si zahraje právě s Francouzkou Mladenovicovou. Pokud se jí povede porazit i tuto soupeřku a postoupí do finále, dostane se v žebříčku před Williamsovou na osmé místo a vybojuje účast v Šen-čenu.

Turnaj mistryň, který se bude hrát od 27. října, si prozatím zajistilo sedm hráček. Vedle českých tenistek Karolíny Plíškové a Petry Kvitové se do Šen-čenu kvalifikovaly Ashleigh Bartyová, Naomi Ósakaová, Simona Halepová, Bianca Andreescuová a Elina Svitolinová.