WTA

Muchová v cestě za největším semifinále! Bude to super těžké, varuje před ruskou soupeřkou

- Jan Havlovic

Karolína Muchová potvrzuje na turnaji v Moskvě výborné výkony ve druhé polovině sezony a letos pošesté proklouzla do čtvrtfinále. Třiadvacetiletá Češka má na dosah postup do zatím největšího semifinále v kariéře. V cestě bude stát v pátek domácí Jekatěrina Alexandrovová. „Bude to super těžké,“ varuje Muchová, která si v případě výhry zajistí definitivně postup do elitní třicítky světového žebříčku.

Muchová si připsala na moskevských dvorcích již dva cenné skalpy. Nejprve odstavila z cesty domácí hvězdu a bývalou světovou jedničku Světlanu Kuzněcovovou, v osmifinále pak vyřadila z turnaje nasazenou čtyřku Chorvatku Vekičovou. V obou zápasech navíc mladá Češka neztratila ani set.

„Nenazvala bych to fantastickým zápasem. Bylo to z obou stran tak trochu zvláštní,“ hodnotila Muchová výhru nad Vekičovou v poměru 6:4, 6:2.

Čtvrtfinalistka letošního Wimbledonu si pošesté v tomto roce zajistila místo mezi nejlepší osmičku a má na dosah postup do zatím největšího semifinále v kariéře. Na kvalitním podniku Kremlin Cup, který spadá do kategorie Premier, sehraje v pátek čtvrtfinálovou bitvu, ta je naplánovaná od 15:30.

V odpoledních hodinách vyzve na místním druhém největším kurtu Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou, která se netají vřelým vztahem k České republice.

Obě tenistky čeká již šesté vzájemné střetnutí, ale všechny duely zatím proběhly na nižších úrovních – na turnajích ITF, v České extralize či německé Bundeslize. Alexandrovová každopádně vede 4:1.

Možná i proto má Muchová před soupeřkou respekt. „To bude super těžké střetnutí. Alexandrovová hraje velmi dobře, budou to rychlé výměny,“ myslí si česká tenistka.

„Očekávám těžký zápas,“ dodala Muchová v rozhovoru pro WTA.

V rámci čtvrtfinálového duelu půjde nejen o postup do semifinále, ale také o místo v elitní třicítce světového žebříčku. Muchová (v live rankingu aktuálně 29., pozn red.) si v případě výhry zajistí definitivně postup mezi třicet nejlepších tenistek světa. O stejnou metu ale bojuje i Alexandrovová (v live rankingu aktuálně 34., pozn red.).