Rozjetou Muchovou nezastavila ani turnajová čtyřka! Češka míří za dalším životním milníkem

- Jan Vojkůvka

Třiadvacetiletá Karolína Muchová se na turnaji v Moskvě prezentuje v parádní formě a zastavit ji nedokázala ani nasazená čtyřka Donna Vekičová. Česká hráčka si po výhře 6:4, 6:2 zajistila už postup do čtvrtfinále a míří za dalším životním milníkem ve světovém žebříčku, kde atakuje elitní třicítku.

Vítězka zářijového turnaje v Soulu se po postupu mezi nejlepší osmičku posunula v aktualizovaném pořadí na 29. místo, což je pokoření dalšího kariérního milníku. Muchová ale ještě posun do elitní třicítky definitivně jistý nemá, ve hře jsou totiž tři hráčky, jež ji mohou odsunout.

Jednou z nich je Ruska Jekatěrina Alexandrovová, jež bude ve čtvrtfinále soupeřkou právě Muchové. Česká tenistka si tak nezahraje jen o postup do semifinále, ale i o definitivní prolomení TOP 30 na žebříčku WTA.

Postup do čtvrtfinále se ovšem nerodil snadno. V prvním setu byla Vekičová hned dvakrát o brejk lepší. Napřed prorazila podání Muchové v prvním gemu, na což Češka odpověděla srovnáním na 2:2, a poté Chorvatka brejkla soupeřku v sedmé hře. Ani tentokrát ale svou výhodu nevyužila, Muchová rychle srovnala na 4:4 a třemi gemy v řadě první set strhla na svou stranu.

Po úspěchu v úvodním dějství přebrala Češka otěže zápasu a ve druhé sadě už byla jasně lepší hráčkou. Na brejk ze čtvrtého gemu sice ještě Vekičová našla odpověď, ale hned v šesté hře se Muchová utrhla do vedení 4:2 a následně dvěma čistými hrami dovedla zápas k vítězství.