New Yorku budu navždy vděčná, prohlásila Vinciová. Vrátí se příští rok?

- Jan Vojkůvka

Bylo to naposledy, co hrála Roberta Vinciová na centrálním dvorci ve Flushing Meadows, stejně jako v celém areálu Billie Jean Kingové? Otázka, která se nad italskou tenistkou vznáší, nemá jasnou odpověď...

Když v minulé sezoně došla Roberta Vinciová do finále US Open, v němž prohrála se svou krajankou Flavií Pennettaovou 6:7, 2:6, možná i ji překvapila slova Pennettaové, že to bylo naposledy, co zde hrála a po sezoně 2015 ukončí kariéru.

Nyní je v obdobné pozici. Třiatřicetiletá Italka už v průběhu sezony víceméně naznačovala, že tato sezona by mohla a možná i měla být její poslední. Jenže s tím, jak se konec blíží a po výpadku ve čtvrtfinále, začínají i v samotné tenistce hloubat myšlenky na to, že by si kariéru mohla prodloužit.

Dosáhla jsem na čtvrtfinále na svém oblíbeném turnaji, což je úžasné. Za dnešek se omlouvám, ale z jedné věci mohu být spokojená: jsem si vědoma, že jsem ze sebe zkusila vydat to nejlepší a v určitých momentech i něco navíc,“ napsala Vinciová po utkání ve vzkazu svým fanouškům na sociálních sítích.

V tento okamžik cítím, že mohu říci, že i když porážky bolí vždy stejně, jsem na sebe pyšná. A ze všeho nejvíce jsem hrdá na to, že jsem Italka. Nevím, jestli to bude můj poslední rok u tenisu, nevím, jestli se sem ještě někdy vrátím jako hráčka. Ale pokud je tu nějaká věc, kterou vím, tak New York je a vždy bude v mém srdci. Ať se stane cokoliv, navždy budu tomuto městu vděčná,“ zakončila své prohlášení Vinciová.

Pokud se již do US Open jako tenistka nevrátí, v jejich historických statistikách bude tou, která ji naposledy porazila, Němka Angelique Kerberová. Vrátí-li se však, a prodlouží si kariéru, bude mít aktuální světová osmička opět na co navazovat...