Nejmladší finalistka od Vaidišové! Dobrodružství Gauffové pokračuje

- Jan Vojkůvka

Pohádková sezona patnáctileté Cori Gauffové může mít zlatou tečku. Byť na turnaji v Linci vůbec neměla startovat, dostala se do hlavní soutěže jako šťastná poražená. A po výhře nad Andreou Petkovicovou 6:4, 6:4 si zahraje o premiérový titul na okruhu WTA.

Mladá Američanka vyzve v souboji o titul lotyšskou tenistku Jelenu Ostapenkovou, která v semifinále porazila Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou.

Gauffová se navíc v 15 letech a 213 dnech stala nejmladší finalistkou na okruhu WTA od října 2004. Tehdy Češka Nicole Vaidišová dokonce vyhrála turnaj v Taškentu, když jí bylo 15 let a 177 dnů.

„Je to rozhodně neuvěřitelný turnaj. Mé první finále, vlastně spousta mých poprvé,“ radovala se po postupu Gauffová, jež si bojovala ve svém premiérovém semifinále. „Myslím, že Linec je mé výjimečné místo. Dává mi spoustu štěstí a radosti. Snad to bude ještě pokračovat,“ řekla s výhledem na finále.

Gauffová si v Linci připsala také první výhru nad hráčkou elitní desítky, když ve čtvrtfinále porazila Kiki Bertensovou. A seznam jejích „poprvé“ v tenisové kariéře se může na rakouském turnaji v neděli ještě rozšířit.