WTA

Krejčíková se Siniakovou zpět na vítězné vlně! Český pár je v Linci v semifinále

- Jan Havlovic

Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou se ve čtvrtek představily společně na jedné straně kurtu poprvé po bezmála dvou měsících. Českému páru vyšel soutěžní návrat na scénu, když v rakouském Linci vyřadily německo-francouzský pár Geuerová, Lechemiaová po setech 7:6(3), 4:6 a 10:4. Nasazené jedničky tak postupují po jednom vyhraném duelu již do semifinále, jelikož k zápasu prvního kola jejich soupeřky ve středu nenastoupily.

Krejčíková se Siniakovou měly nastoupit na kurt v Linci již ve středu večer, ale jejich soupeřky Lepchenková s Friedsamovou do utkání nenastoupily. České tenistky si tak na první společné utkání od poloviny srpna musely počkat až do čtvrtka.

Nasazené jedničky se utkaly s německo-francouzkou dvojicí Geuerová, Lechemiaová, která si odbyla společnou premiéru až právě na halovém podniku v Linci. Soupeřky bývalého prvního páru světa si nevedly v utkání vůbec špatně, když v obou setech vedly nad favoritkami utkání rozdílem brejku.

V úvodním setu se Krejčíkové se Siniakovou povedlo odvrátit setbol, poté uspěly v tiebreaku a ujaly se vedení v zápase. Druhý set již patřil Geuerové s Lechemiaovou, které si vynutily supertiebreak.

V něm se projevily podstatně větší zkušenosti na straně českého páru. Krejčíková se Siniakovou zvítězily po setech 7:6(3), 4:6, 10:4 a zajistily si postup do semifinále.

Česká dvojice odehrála vinou zranění Barbory Krejčíkové první společné utkání od srpnového turnaje v Cincinnati. Krejčíková se Siniakovou jsou navzdory krátkému výpadku stále ve hře o postup na Turnaj mistryň.

Bývalé světové jedničky jsou v žebříčku „Porsche Race To Shenzhen“ aktuálně na osmé pozici a o účast na závěrečném podniku sezony pro osm nejlepších deblových párů sezony budou muset ještě zabojovat. V deblovém semifinále v Linci narazí Češky na lepší ze souboje Blinkovová, Ninomijaová/Kužmová, Siziková.