Kvitová se odhlásila z Lince. Pořadatelé našli bleskově kvalitní náhradu

- Jan Havlovic

Petra Kvitová nebude startovat v příštím týdnu na halovém turnaji v rakouském Linci. Světová sedmička se na poslední chvíli odhlásila kvůli zranění. Pořadatelé získali náhradu v podobě Nizozemky Kiki Bertensové. Světová osmička je stále ve hře o postup na Turnaj mistryň, to Kvitová má již místenku v Šen-čenu zajištěnou.

Petra Kvitová absolvovala povedené turnaje v Asii, když došla ve Wu-chanu do semifinále a v Pekingu skončila její cesta turnajem ve čtvrtfinále. Světová sedmička navíc získala díky sobotní výhře Bartyové nad Bertensovou jistotu účasti na Turnaji mistryň, který je na programu na konci tohoto měsíce v čínském Šen-čenu.

Česká tenistka se tak během sobotního odpoledne odhlásila ze zdravotních důvodů a také s ohledem na jistotu účasti v Šen-čenu z turnaje v rakouském Linci, kde měla plnit roli turnajové jedničky.

Pořadatelé halového podniku Upper Austria Ladies Linz získali bleskově kvalitní náhradu. Do Rakouska přiletí světová osmička Kiki Bertensová, která stále nemá jistotu postupu na Turnaj mistryň.

Bertensová se nachází v žebříčku „Race To Shenzhen“ aktuálně na devátém místě. Na osmou příčku, kterou okupuje Serena Williamsová, ztrácí 65 bodů. Američanka navíc podle posledních informací neplánuje v příštích týdnech účast na žádném tenisovém turnaji.