Siniaková pomstila Plíškovou. V Pekingu smetla soupeřku a vybojovala osmifinále

- Jan Vojkůvka

Kateřina Siniaková předvedla ve druhém kole turnaje WTA Premier Mandatory v Pekingu suverénní výkon a vybojovala postup do osmifinále! V souboji s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou zvítězila 6:2, 6:1, přičemž nečelila ani jednomu brejkbolu a postoupila za pouhých 62 minut.

Siniakové se povedlo poprvé od srpnového turnaje v New Yorku vyhrát dva zápasy za sebou. Kvalitou turnaje se ovšem nedá podnik v Pekingu s tím americkým srovnat a česká hráčka v závěru roku má našlápnuto k jednomu z nejlepších výsledků v sezoně.

V utkání s Jelenou Ostapenkovou pomstila světovou dvojku Karolínu Plíškovou, která na Lotyšce v úvodním kole ztroskotala. Češka navíc přejela soupeřku ve velkém stylu, když jí povolila jen tři hry a nečelila žádnému brejkbolu.

O prvním setu rozhodla Siniaková na returnu ve třetí a páté hře, kdy sebrala Ostapenkové dvě podání. Vítěznou šňůru mohla mít klidně delší, ale v sedmém gemu nevyužila tři brejkboly, a zároveň setboly, v řadě. Ostapenková si podání uhájila, ale v další hře už Siniaková dotáhla úvodní dějství k vítězství.

Druhý set byl ještě drtivější. Česká tenistka se propracovala k vedení 4:0. Ostapenkové se povedlo odvrátit úplnou blamáž v pátém gemu, kdy si podržela podání, ale to bylo z její strany vše. Další dvě hry šly na konto rozjeté Siniakové.

Aktuálně 47. hráčka žebříčku má v Pekingu na dosah obhajobu loňského čtvrtfinále. Na osmifinálovou soupeřku si ale bude ještě muset počkat, duel mezi Caroline Wozniackou a Christinou McHaleovou se bude hrát až v úterý.