Co bys chtěl znovu prožít? První setkání s Mirkou, překvapil Federer

- Redakce

Zopakovat si některé z vítězství ve slavném Wimbledonu? Znovu prožít radost ze zisku vysněné zlaté olympijské medaile? Ještě jednou zažít, jaké to je vyhrát na French Open, královském turnaji největšího rivala Rafaela Nadala? Kdepak, Roger Federer má úplně jiný prožitek, který by si nejraději zopakoval, kdyby to šlo.

Během letošního Laver Cupu byla Rogeru Federerovi položena záludná otázka. Kdyby měl možnost vrátit se v čase, co by chtěl znovu prožít? Tenisovou otázku si švýcarský tenista vyložil po svém a svou odpovědí trochu překvapil.

„Rád bych se vrátil do chvíle, kdy jsem poznal Mirku,“ zmínil svou manželku Federer. „Proč ne?“

Se svou manželkou se Federer poznal během olympijských her v Sydney v roce 2000. Podle italského magazínu Gioia byla tehdy Miroslava Vavrincová zasnoubena s arabským šejkem. Společně strávené chvíle v Austrálii ovšem Federera s Vavrincovou daly dohromady. Jak zmínil Federer, právě během posledních dnů v Sydney se spolu poprvé políbili.

Jejich vztah, který trvá už bezmála 19 let, je dokonce natolik silný, že Federer přiznal problémy se spánkem, pokud nemá Mirku vedle sebe. V roce 2009 se slavný pár vzal.