Siniaková zvládla první překážku. Domácí Wang povolila jen čtyři hry

- Jan Vojkůvka

Česká tenistka Kateřina Siniaková vstoupila do turnaje v čínském Pekingu, kde obhajuje loňské čtvrtfinále, suverénně. V úvodním kole přehrála domácí hráčku Wang Si-jü hladce dvakrát 6:2 a v dalším kole může pomstít světovou dvojku Karolínu Plíškovou.

Kateřina Siniaková se před turnajem v Pekingu nenacházela zrovna v ideální formě. Prohrála 4 z 5 posledních zápasů, ale všechny své neúspěchy z posledních týdnů dokázala hodit za hlavu. Výsledkem bylo jednoznačné vítězství nad Wang, kterou porazila za 77 minut hry.

V úvodní sadě se Siniaková prokousala k prvnímu brejku už ve třetí hře. Za stavu 3:2 při vlastním podání musela odvracet brejkbol, který se jí podařilo odmazat a hned v další hře prorazila Wang servis podruhé.

Po dopodávání prvního setu se česká hráčka udržela na vítězné vlně i na začátku sady druhé. Hned v první hře na returnu přinutila svou soupeřku jít do celkem pěti shod a v pořadí třetí brejkbol využila. Za stavu 6:2, 1:0 si ovšem Siniaková poprvé v utkání s Wang prohrála podání.

Drobné zaváhání dokázala 41. hráčka světa rychle napravit. Od stavu 1:2 vyhrála pět her v řadě a dotáhla duel do vítězného konce.

O postup do osmifinále si Siniaková zahraje s Jelenou Ostapenkovou, která v úvodním kole překvapivě porazila Karolínu Plíškovou ve třech setech.