WTA

Češky ohromily Čínu! Hráčskou párty ovládla Kvitová a další

- Radek Štohl

Na podniku ve Wu-chanu se konala tradiční hráčská párty. Před zahájením hlavní soutěže lukrativního podniku na ní nechyběly ani elitní Češky, mezi které se rovněž zařadila Petra Kvitová. Devětadvacetiletou tenistku mimo jiné doprovodila Karolína Plíšková, Kateřina Siniaková nebo Marie Bouzková.

Úvodní kola dvouhry se rozjela s úderem nedělního dne. Vůbec první úspěšnou tenistkou letošního ročníku se stala Polona Hercogová, ta se na kurtu příliš nezdržela s Jessicou Pegulaovou, kterou za třiapadesát minut hry porazila 6:0, 6:1.

Jako poslední se během neděle představila Barbora Strýcová, jež proti Wang Si-jü přerušila sérii čtyř porážek v singlu. Ve druhém utkání na turnaji se tak bude moci těšit na čtvrtou nejvýše postavenou hráčku turnaje Simonu Halepovou, se kterou se rovněž potkala na zahajovácí párty.

Strýcová s Halepovou však zdaleka nebyly jedinými hráčkami, které se tradičního večera zúčastnily. Českou stranu zastupovala největší esa v podobě Petry Kvitové, Karolíny Plíškové, Kateřiny Siniakové, Marie Bouzkové a Květy Peschkeové.

Záživné povinnosti, ze kterých jsou k vidění také další fotografie, již skončily. Nyní na hráčky čeká dlouhý týden. Během závěrečných dní měsíce září budou usilovat o prestižní trofej. Ta by za souhry okolností mohla vynést Karolínu Plíškovou na první místo dvouhry.