Muchová smetla další soupeřku a zahraje si v Soulu o své druhé finále

- Filip Lefenda

Karolína Muchová porazila na turnaji v jihokorejském Soulu dvakrát 6:3 australskou kvalifikantku Priscillu Honovou a vysloužila si druhé letošní semifinále! Nasazená trojka odvrátila v utkání všech osm brejkbolů, zatímco sama loupila na příjmu hned třikrát. O finále si třiadvacetiletá Češka zahraje v sobotu s turnajovou osmičkou Ja-fan Wang z Číny.

O osudu prvního setu rozhodl jediný brejk, ačkoliv možnosti byly k vidění na obou stranách. Ve třetím gemu musela brejkbol odvracet Muchová, aby následně sama tři možnosti na příjmu za stavu 0:40 neproměnila.

Další šanci na prolomení servisu měla v páté hře skrze výhodu Honová, ani tu ale nevyužila, což už turnajová trojka v další hře trestala. Výhodu brejku si následně třiadvacetiletá Muchová uhájila a brala tak první sadu poměrem 6:3.

Také ve druhém setu se česká favoritka prezentovala aktivním celodvorcovým pojetím tenisu, k vidění byly přesné údery od základní čáry, povedené voleje i vítězné loby. Muchová zejména zkraje dějství trefovala jednu lajnu za druhou a Honová mnohdy nevěřila vlastním očím.

Sadu rozehrála čtvrtfinalistka letošního Wimbledonu brejkem čistou hrou, který následně na podání potvrdila. Ve čtvrté hře odvracela Muchová na servisu postupně tři brejbkoly Australanky, stejně jako v osmém gemu za stavu 0:40. Tenistka z Hané ale dokázala vždy v pravý moment zabrat a ze šlamastiky se vyhrabat.

Povedené střetnutí pak završila Muchová brejkem čistou hrou, kterým si došla pro vítězství dvakrát 6:3 a druhé kariérní semifinále na okruhu WTA. Soupeřce zároveň oplatila dva roky starou porážku, která se zrodila rovněž v Soulu.

O vyrovnání svého maxima si finalistka J&T Banka Prague Open zahraje v sobotu proti Číňance Ja-fan Wang, která ve druhém čtvrtfinále zdolala Španělku Badosaovou Gibertovou 6:1 a 6:3.

KEB Hana Bank Korea Open 2019, Soul (ženy, KOR, 250 000 USD, tvrdý povrch)
Čtvrtfinále dvouhry
KAROLÍNA MUCHOVÁ (45.) – Priscilla Honová (AUS, 119.) 6:3, 6:3