WTA

Paráda! Muchová prolétla do pátého čtvrtfinále sezóny

- Radek Štohl

Karolína Muchová bude hrát páté čtvrtfinále letošní sezóny. Třiadvacetiletá Češka v osmifinále Soulu nedala příliš šancí hráčce z kvalifikace Timee Babosové, kterou porazila 6:2, 6:3. Muchová se o semifinále utká s další kvalifikantkou Priscillou Honovou.

Dauhá, Praha, Wimbledon, Bronx a Soul. To je výčet letošních čtvrtfinálových účastí Karolíny Muchové ve dvouhře. V předešlých zápasech o semifinále se jí vydařilo pouze utkání na domácí půdě, kde nakonec uhrála finále.

Začátek jihokorejského osmifinále proti Timee Babosové přitom působil vlažně. Muchová totiž na úvod svých podání nebyla suverénní, v první hře otáčela z 0:30. Následně musela zvládnout gem za shody, za stavu 2:2 dokonce odvracela brejkbol, eso jí však pomohlo se z nepříjemné situace dostat.

Jedna z favoritek turnaje nehodlala nic ponechat náhodě, v šestém gemu si vypracovala tři brejkboly v řadě, přičemž využila ten druhý. O několik minut později uspěla také při další hře na returnu, po úvodním setbolu získala první sadu 6:2.

Vstup do druhé sady si obě hráčky bez větších problémů pohlídaly. Menší drama tak nabídla až šestá hra, ve které se Muchová propracovala ke dvěma brejkbolům za sebou, nevydařené returny jí ale od úspěchu zradily.

O dvě hry později si třetí nasazená vytvořila hned tři šance v řadě, a jelikož tu druhou proměnila, šla za stavu 5:3 podávat na výhru. Také zásluhou dvou skvělých servisů si Češka dopřála čistou hrou, po které bude usilovat o druhé kariérní semifinále WTA.

„Snažila jsem se soustředit sama na sebe, na svůj plán, což vyšlo. Hrála jsem velmi solidně, na výhru to stačilo," nechala se po zápase slyšet čtvrtfinalistka letošního Wimbledonu.


KEB Hana Bank Korea Open 2019, Soul (ženy, KOR, 250 000 USD, tvrdý povrch)
Osmifinále dvouhry
KAROLÍNA MUCHOVÁ (45.) – Timea Babosová (HUN, 92.) 6:2, 6:3