Horká novinka! Radek Štěpánek bude hrát čtyřhru s Kanaďanem Pospisilem

- Jan Havlovic

Radek Štěpánek našel nového deblového partnera! Po ukončení spolupráce s Nenadem Zimonjićem se český tenista dohodl na spolupráci s Kanaďanem Vaškem Pospisilem! Pro Tenisový svět informaci potvrdil Karel Tejkal z České sportovní.

Radek Štěpánek nastupoval ve čtyřhře v posledních měsících výhradně po boku Nenada Zimonjiće. Na turnaji v Torontu zkusil štěstí s Tomášem Berdychem, se kterým toho mnoho odehrál za Česko v Davis Cupu, a na OH v Riu hrál po boku Lukáše Rosola. Nyní se Štěpánek rozhodl pro změnu! Zbytek letošní sezony odehraje s Vaškem Pospisilem, kanadským tenistou, který má české kořeny. Domluvili jsme se teď po US Open. Budeme spolu hrát na zkoušku do konce roku, poté plánujeme celou příští sezonu," vzkázal Štěpánek z Floridy. 

Na US Open se český matador představil s Nenadem Zimonjićem, avšak zkušená dvojice vypadla hned v prvním kole v zápase s párem Bopanna, Nielsen, a tak se oba zkušení hráči rozhodli pro změnu. „S Nenadem Zimonjićem jsme byli domluveni do US Open, a tak jsme se po vypadnutí v prvním kole rozhodli pro změnu. Vašek je skvělý deblista a chceme spolu útočit vysoko," přiblížil rodák z Karviné ambice nově vzniklého deblového páru. 

Po skončení posledního grandslamu letošní sezony jsou na programu turnaje v Asii, kde mají Štěpánek s Pospisilem v plánu hrát. Začneme již nyní v Asii, určitě budeme hrát v Šanghaji a poté v Paříži v hale Bercy. Účast na dalších turnajích v Asii rozhodneme až podle situace na místě, neboť oba budeme hrát i kvalifikaci singlu." Na závěr Štěpánek dodal jednu úsměvnou historku. Sám Pospisil před lety vyřkl přání, že by si jednou s českých hráčem rád zahrál, nyní se mu tohle přání vyplní. Úsměvné je, že před devíti lety trénoval Vašek s tátou v Kanadě a on mu tehdy řekl, což se zdálo téměř vyloučené, že by se mnou chtěl hrát jednou deblové turnaje. Teď se mu to vyplní," dodal na závěr Štěpánek.