Výhru řadím ve své kariéře hodně vysoko, říká s úsměvem Michalička

- Jozef Valenčík

Čtvrteční odpoledne až podvečer patřil centrální kurt ostravského challengeru Marku Michaličkovi, který vyzval největší hvězdu Prosperita Open Janka Tipsareviče. Po krásném, téměř tříhodinovém boji si český tenista připsal jedno z největších vítězství své dosavadní kariéry a zajistil si postup do čtvrtfinále.

„Vítězství se dnes rodilo těžce. Do zápasu jsem šel s nějakou taktikou a v prvním setu se mi potvrdilo, že funguje a to i přestože jsem ho prohrál. Říkal jsem si, že se budu prát o každý balón, s takovým hráčem si přece jen nezahraji každý den a tak jsem to nechtěl jednoduše odevzdat. Nakonec jsem začal vidět, že při mé bojovnosti je zápas vyrovnaný a že na něho můžu i mít a nakonec to i klaplo,“ zhodnotil spokojený Michalička po zápase.

Ve druhém setu měl aktuálně 304. hráč světa brejk k dobru a šel podávat na vítězství, jenže Tipsarevič mu podání vzal a dotáhl stav na 5:5. Za tohoto stavu navíc Michalička opět neudržel svůj servis a naopak to tak byl Srb, který mohl rozhodnout při vlastním podání. Jenže Tipsarevič hnaný hloučkem srbských fanoušků situaci neustál a chyboval i v následném tiebreaku, který Michalička ovládl s přehledem.

Jak viděl závěr vypjaté druhé sady ze svého pohledu Michalička: „V koncovce druhého jsem to málem zazdil. Zbytečně jsem se ukvapil, udělal jsem několik laciných chyb a daroval soupeři servis. Naštěstí jsem za stavu 5:6 zahrál výborně a ještě set vyhrál.“

Třetí set přinesl několik ztracených podání, to poslední v devátém gemu rozhodující sady, kdy Tipsarevič při vlastním podání neudržel vedení 40:15 a o gem přišel. V posledním gemu zápasu ještě srbský bojovník odvrátil první dva mečboly, na ten třetí už nestačil.

„Výhru řadím ve své kariéře hodně vysoko. Je jasné, že herní praxi Tipsarevič nemá, že se vrací, ale furt je to velmi slušný hráč a je těžké ho porazit. Já tomu ze začátku ani nevěřil, že ho můžu vůbec porazit,“ dodává Michalička.

Michalička se probojoval již mezi nejlepších osm hráčů ostravského turnaje a to musel absolvovat dvě kola kvalifikace. „Postup do čtvrtfinále je určitě úspěch, jel jsem do Ostravy s tím, že tady chci odehrát nějaké zápasy, přece jen se mi v poslední době nedařilo, ale říkal jsem si, že na antuce by to mohlo být o něco lepší a cítím, že se s každým zápasem zlepšuju.“


Galerie